Kılıçdaroğlu'ndan Ömer Faruk Kavurmacı'nın tutuklanmasına tepki

FETÖ TUSCON soruşturması kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkarılan Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili CHP Gelen Başkanı Kılıçdaroğlu açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, Kavurmacı'nın tutuklanmasını yanlış bulduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu'ndan Ömer Faruk Kavurmacı'nın tutuklanmasına tepki
17 Haziran 2017 Cumartesi 15:55

FETÖ TUSCON yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan ve sağlık sorunları ile tahliye edilen Ömer Farık Kavurmacı hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Ömer Faruk Kavurmacı hakkında, iddianameyi kabul eden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Kararın ardından Kavurmacı, akşam saatlerinde polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, kararın yanlış olduğunu ifade etti. Adalet Yürüşüyünde 3 üncü güne giren CHP Genel Başkanı, tutuksuz yargılanmanın olması gerektiğini ifade etti.

Aslolan Tutuksuz Yargılamadır

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün üçüncü gününe başlamadan önce gazetecilerle yaptığı konuşmasında, "Ömer Faruk Kavurmacı için verilen tutuklama kararını doğru bulmuyorum. Yargıda çifte standart olmamalı. Aslolan tutuksuz yargılamadır" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.