khk ile atılan memur işsizlik maaşı alabilir mi?

Khk ile görevinden uzaklaştırılan bir memur işsizlik maaşı alabilir mi? İşsizlik maaşı ama şartları nelerdir..Tüm detaylar haberimizde..

khk ile atılan memur işsizlik maaşı alabilir mi?
Admin
Admin
19 Ocak 2019 Cumartesi 18:23

Özellikle Fetö terör örgütü ile bağlantısı ile tespit edilen,Bylock vb iletişim araçlarını kullanan bir çok insan görevinden uzaklaştırılıyor.Bunun sonucu olarak işinden olan,işsiz kalan özellikle memurlar çareyi yeni bir iş aramada buluyor.Tabi görevi kötüye kullanan memurların malesef başka bir yerde de iş bulması saydığımız olumsuz nedenlerden dolayı iyice zorlaşıyor.

KHK ile görevinden uzaklaştırılan memur işşizlik maaşı alabilir mi?

Bunun cevabı kesin olarak hayır.657'ye tabi memurların işsizlik fonu için kesilen herhangi bir kesinti yok malesef.Kısaca görevinden uzaklaştıran memurlar işsizlik maaşı alamıyorlar.İşsizlik sigorta fonu ne öğretmenleri,ne infaz koruma memurunu ne zabıt katibini ne sağlık memurunu kapsamıyor.Sadece KHK ile ihraç edilen memurlar değil,görevinden istifa eden,uzaklaştırılan,ayrılan memurlar da işsizlik sigorta fonundan yararlanamıyorlar.

KHK ile görevinden uzaklaştırılan memur,emekli maaşı alabilir mi,tazminat alabilir mi?

Bunun cevabı da kesinlikle hayır. Görevden atılan  memurların 657 Sayılı Kanun 4c Emekli sandığı ile ilişiği kesildiğinden bu kapsamda suçu olmadığı mahkemece karar verilip göreve dönmediği sürece herhangi bir özlük hakkı bulunmamaktadır.

Ancak emekli maaşı ve tazminatlarını alabilmeleri için tek bir durum var.KHK ile görevinden atılan bir memurun görevden ihraç edildiği tarihte eğer ki emekliliği hak edişi var ise ilgili memur emekli maaşı alabiliyor.Yani emekliliği gelmesine rağmen emekliye ayrılmamış memurlar,görevlerinden ihraç edilseler bile emekli maaşını alabilecekler.Ayrıca bu durumda olan ve görevinden atılan bir memur tazminatını da alabilmektedir.

İhraç edilen memurun kendisi ve ailesi hastaneye gidince ne olacak? Yani sağlık güvenceside mi olmuyor

Evet memurluktan ihraç edilmek gerçekten hem memur için hem de ailesi için çok zor ve sancılı bir dönemdir.Memurun bütün hakları elinden alınmaktadır.

Görevden alınan bir memur 99 gün boyunca sağlık hizmetlerinden faydalanabilir ancak bu süre dolunca sağlık hizmetlerinden faydalanamaz.Ama devletin getirdiği Genel Sağlık Sigortasından faydalanabilir.Ailenin gelir durumu çok kötü ise bu sigortadan ücretsiz şekilde faydalanabilirken,geliri olan kişilerin ise aylık 53 TL. GGS primi yatırarak sağlık güvencesine sahip olur.Genel sağlık sigortasından memurluktan ihraç edilen memurun alilesi de faydalanabilir.

İşsizlik maaşı için şartlar nelerdirdi, ihraç edilen memura ödenir mi?

Yukarıdada belirttiğim gibi görevi ne olursa olsun,ne iş yaparsa yapsın 657'ye tabi memur işsizlik maaşı alamıyor.Ancak bir devlet memuru değilseniz ve kendi dışınızda oluşan sebeblerden dolayı işten ayrılmak zorunda kaldı iseniz,işsizlik maaşını hak etme durumunuz elbette var..İşte işsizlik maaşı almanın genel şartları:

  • Kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalması,
  • İşten ayrıldığı tarihten önceki son 3 yıl içerisinde adına en az 600 gün işsizlik primi yatırılmış olması,
  • İşten ayrıldığı tarihten önceki son 120 gün ise kesintisiz çalışmış olması gerekmektedir.

KAYNAK: www.kamusaati.com


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.