Kayseri'nin İncesu İlçesindeki Saraycık TOKİ’de Skandal Görüntü! Yürekleri Sızlattı

İncesu Saraycık TOKİ’de Skandal Görüntü! Engelleri Ne Zaman Kaldıracağız !!, İncesu Saraycık TOKİ engelli vatandaşı görenlerin yürekleri sızlattı, İncesu Saraycık Tokide İkamet eden engelli kardeşimiz Asansörlerin Çalışmaması sebebiyle mağdur oldu, Merdivenlerden inip çıkamayan engelli vatandaş görenlerin yüreğini sızlattı, Detaylar Haberimizde...

Admin
Admin
01 Ekim 2019 Salı 23:38

Kayseri'nin İncesu İlçesindeki Saraycık TOKİ’de Skandal Görüntü! Engelleri Ne Zaman Kaldıracağız !!

TOKİ tarafından Kayseri'nin İncesu ilçesindeki Saraycık mahallesinde inşa edilen toplu konutlar geçtiğimiz aylarda teslim olmuştu. Kat sahiplerinin çoğu yeni evlerine taşındılar fakat hiç ummadıkları birşey oldu ve kat sahipleri asansörlerin çalışmaması nedeniyle tepki gösterdiler. Kayseri'nin İncesu ilçesindeki Saraycık mahallesinde Toki yeni projelere göre 3 katlı olarak inşa edilmişti. Toki nin yeni projesi yapıların üst katında oturan yaşlı kişiler  ve engelli vatandaşlarımız var, asansörün çalımaması nedeniyle bu engelli vatandaşların katı inip çıkmakta zorlandıklarını söyleyerek durumdan şikayetçi oldu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından (TOKİ) tarafından Kayseri'nin İncesu ilçesi Saraycık mahallesinde inşa edilen 31 Blok ve 414 toplu konutların Söz konusu proje kapsamında inşaatla birlikte yürütülen asansörler teslim aldığımız günden bu tarafa çalışmıyor.  TOKİ tarafından Kayseri'nin İncesu ilçesindeki Saraycık mahallesindeki toplu konutların 2019 senesinin Mayıs ayı’nın 2’sinde teslim alan vatandaşlar, 5 aydır Asansörleriyle sürekli sorun yaşayan Kayseri'nin İncesu ilçesi Saraycık 414 TOKİ Konutlarında oturan vatandaşlar Toki ve belediye ye yapılan başvurulardan sonra ilgilenilmediğini ve bu sıkıntının bir türlü çözüme kavuşmadığını belirttiler.

Bazı Vatandaşlar tarafından İddiaya göre, Toki konutlarını teslim alırken, inşaat firmasından bozuk teslim aldıklarını, asansör boşluklarına su dolduğundan dolayı 5 aydır asansörlerin çalışmadığını belediye ve yetkili birimlere konuyu defalarca iletmelerine rağmen herhangi bir çözüm bulunmadığını belirttiler.

Toplu Konut İdaresi(TOKİ)’nin Kayseri'nin İncesu ilçesi Saraycık mahallesinde inşaa ettiği 31 Blok,414 konut içerisinde yeni umutlarla, heyacanla taşınan ve yaşamına devam eden bazı yaşlı  ve engelli insanlar 2 ve 3. katlarda oturduklarını her gün ihtiyaçları karşılamak için aşağı inip yukarı çıktıklarını bir yere gitmeden önce iki kere düşündüklerini asansörlerin çalışmaması nedeniyle bütün heyecan ve umutlarının kaybolduğunu büyük mağduriyet yaşadığını ve belediye yetkililerin çözüm bulmadığını belirttiler. Toki tarafından Saraycık mahallesinde inşaa Konut sahipleri söz konusu asansörlerin inşaat firmasının denetimlerinin düzgün yapılmadığını ve bu sebeple asansör boşluğuna su dolduğunu, bunların yaşandığını belirten vatandaşlar asansörlerin biran önce yapılmasını ve biran önce inşaat firması ile görüşülerek mağduriyetlerin giderilmesini istediler.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.