Kayseri'de terör saldırısı, şehit sayısı 14

Kayseri'de bombalı araçla gerçekleştirilen ve çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüsün hedef olduğu saldırıda 14 asker şehit oldu.

Kayseri'de terör saldırısı, şehit sayısı 14
17 Aralık 2016 Cumartesi 21:02

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. TSK'dan yapılan açıklamada 14 askerin şehit olduğu, 48 personelin yaralandığı bildirildi. Başbakan Yıldırım, "canlı bomba saldırısı" ifadesini kullanırken İçişleri Bakanı Soylu, 6'sı ağır 55 yaralanın tedavisinin sürdüğünü bildirdi. 

KAYSERİ VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da hastane ziyareti sırasında yaptığı açıklamada şehit sayısının 14'e yükseldiğini belirterek, "Maalesef şehit sayımız 14'e yükseldi. Diğer yaralılarımızın durumu gayet iyi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor" dedi.

GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ SAYISI 15'E ÇIKTI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının, terör saldırısıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 15'e çıktı.

TSK: ALÇAKÇA VE KALLEŞÇE
TSK açıklamasında şöyle denildi: "17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.