Katar'a gemi ile ilk gıda sevkiyatı başladı

Körfez ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar'a ilk gıda sevkiyatı İzmir'den yola çıktı.

Katar'a gemi ile ilk gıda sevkiyatı başladı
22 Haziran 2017 Perşembe 10:22

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir limandan Körfez ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar için ilk gemi kalktı. Yaklaşık 4 bin ton kuru gıda, meyve ve sebzelerden oluşan gıdanın yüklendiği gemi sabah saatlerinde yola çıktı. 

Ürünleri taşıyan lojistik firmasının genel müdürü İpek Demirci, Katar'ın ambargo krizi nedeniyle karayoluyla gıda ürününü temin edemediğini hatırlatarak hava ve gemi yoluyla sevkiyatın yapıldığını açıkladı. 

Havayolunun ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kalması nedeniyle malzemeleri gemiyle göndermeye başladıklarını belirten Demirci, geminin yaklaşık 10 gün sonra Doha'daki Hamat Limanı'na demirleyeceğini anlattı. Demirci, "Bunu sadece bir yardım olarak görmemek lazım. Türk ihracatçısını için de büyük bir fırsat aslında. Bu kadar ürünümüz aynı anda Katar'daki marketlerin raflarında yerini alacak." diye konuştu. 

Türkiye'den Katar'a gemiyle yapılan ilk sefer olduğuna işaret eden Demirci, üreticinin ve tüketicinin memnun olması durumunda gemiyle gıda sevkiyatı yapmaya devam edeceklerin dile getirdi.

Demirci, ileriki günlerde ikinci bir gemi için çalışma yaptıklarını, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci önderliğinde tüm birimlerin kendilerine yardımcı olmasının işleri çok kolaylaştırdığını söyledi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.