Karadeniz'de Rus savaş gemisiyle yük gemisi çarpıştı

Karadeniz açıklarında Rus savaş gemisi Yamal ile canlı hayvan taşıyan bir gemi çarpıştı.

Karadeniz'de Rus savaş gemisiyle yük gemisi çarpıştı
27 Nisan 2017 Perşembe 15:40

Kilyos'da Karadeniz açıklarında Rus savaş gemisi Yamal ile canlı hayvan taşıyan bir gemi çarpıştı. Çarpışmanın ardından canlı hayvan taşıyan gemi battı. Bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi.

Kaza Kilyos açıklarında gerçekleşti. Kazaya karışan yük gemisinin Togo bandıralı Aşot-7 isimli gemi olduğu ve canlı hayvan taşıdığı belirtilirken, diğer geminin Rusya'nın Karadeniz filosundaki Liman isimli istihbarat gemisi olduğu belirtildi. Canlı hayvan taşıyan gemi çarpışmanın ardından battı. "Ağır kayıp" uyarısı verildi.

Kıyı emniyetine bağlı kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Rus askeri gemisinden 78 kişi tahliye edildi. Kayıp 15 Rus askeri aranıyor.

Kazanın ise yoğun sisten kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Liman isimli geminin mürettebatından ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Açıklamada geminin sancak tarafında bir delik oluştuğu kaydedildi.

Reuters, Rus istihbarat gemisinin çarpışmanın ardından battığını bildirdi.

'Tüm personel tahliye edildi'

Kıyı Emniyeti kazanın ardından, Rus gemisinde bulunan tüm personelin tahliye edildiğini açıkladı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada,

"27.04.2017 tarihinde TOGO bayraklı YOUZARSIF H adlı geminin LİMAN isimli, Rus bayraklı istihbarat gemisine çarptığı bilgisi alınmıştır.

Derhal, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen, Kurtarma 3 römorkörümüz ile KIYEM 3, KIYI EMNİYETİ 8 ve KIYI EMNİYETİ 6 hızlı tahlisiye botlarımız olay mahalline sevk edilmiştir.

LİMAN isimli Rus istihbarat gemisinde bulunan 78 personelden 37'si KIYI EMNİYETİ 8, 26'sı KIYEM 3 ve 15'i YOUZARSIF H gemisi tarafından alınmış olup, tüm personel tahliye edilmiştir.'' bilgisini paylaştı.

Yıldırım'dan mevkidaşı Medvedev'e telefon

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, Rus mevkidaşı Dmitriy Medvedev'i arayarak kaza nedeniyle üzüntülerini iletti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.