Kapatılan 53 özel öğretim kurumu yeniden açılacak - 53 özel okulun il isim listesi açıklandı

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan 53 özel öğretim kurumuna yeniden faaliyet izni verildi Yeniden faaliyet izni verilen 53 özel eğitim kurumu ile öğrenci yurdunun ismi açıklandı. İşte detaylar...

Kapatılan 53 özel öğretim kurumu yeniden açılacak - 53 özel okulun il isim listesi açıklandı
14 Ekim 2016 Cuma 10:40

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan 53 özel öğretim kurumu hakkında yeniden faaliyet izni verildi. AK Parti'nin Meclis'te verdiği önergenin kabul edilmesiyle, OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kapatılan 53 özel eğitim kurumuna ve 1 özel öğrenci yurduna yeniden faaliyet izni verildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, hata olmaması için gayret gösterdiklerini ifade etti. 

Hata olmaması için azami gayret gösteriyoruz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, önergeyle ilgili yaptığı konuşmada, FETÖ ile mücadelede sonuna kadar gideceklerini ve her noktada da mücadele edeceklerini ifade ederek, düzenlemenin FETÖ ya da başka terör örgütüyle anlaşma olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. 

Tüfenkci, "Terör örgütüne iltisak ve irtibatı olmadığını düşündüğümüz ve araştırmalar neticesinde bu yapıyla alakası olmayan özel öğretim kurumlarının çıkarılmasından ibaret. İnsanın olduğu her yerde hata olabilir. Hata olmaması için azami gayret gösteriyor ve göstermeye de devam edeceğiz. Takdir edersiniz ki böyle bir yapıyla mücadelede elbette çok titiz ve acımasız davranmak lazım." şeklinde konuştu.

15 Temmuz'u herkesin yaşadığını belirten Tüfenkci, "Bu yapı her bünyeye sızabilecek bir yapı. Hatayı en aza indirmek adına bütün titizliği gösteriyoruz. Buradaki tek amaç araştırmalar neticesinde iltisakı olmadığı anlaşılan kurumların tekrar bu listeden çıkarılmasından ibarettir" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de önerge üzerinde yaptığı konuşmada, "KHK'larda olur ki herhangi bir şey olursa düzeltme imkanı olduğunu söyledik. Bu KHK'de 53 özel öğretim kurumu ve bir özel öğrenci yurdunun FETÖ/PDY ile herhangi bir iltisakının olmadığı tespit edilmiş. Diğer KHK'larla yaptığımız düzenlemelerle uyumlu hale getiriyoruz. Bir yanlıştan dönülmüştür." ifadelerini kullandı.

53 özel okulun ismi açıklandı 

TBMM'de dün, 1 Eylül 2016 tarihli 673 sayılı KHK ile kapatılan 53 özel okul ve bir öğrenci yurdunun yeniden açılması kararı alındı. Daha öncesinde KHK ile kapatılan ve tekrar açılmasına karar verilen 53 özel eğitim kurumu ile 1 özel öğrenci yurdunun ismi açıklandı. Kurumların isimlerne aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


Kapatılan 53 Okulun İl İl İsim Listesi için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali karanulut - 8 yıl önce
Özel üniversitelerle ilgili bir haber varmi