Kanada'dan Bayırbucak Türkmenlerine destek

Kanada Türk İslam Vakfı tarafından, aylardır yaşam savaşı veren Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

Kanada'dan Bayırbucak Türkmenlerine destek
06 Şubat 2016 Cumartesi 10:42

Suriye'de sular durulmuyor. Esed ve İran ordularına Rusya'nın da katılmasıyla şartların dahada zorlaştığı Suriye'de halk yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Aylardır bombardıman altındaki Bayırbucak Türkmenlerine Kanada'da dastek kampanyası başlatıldı. Sabırla yuvalarını bırakmak istemeyen Bayırbucak Türkmenlerinin bir kısmı daha fazla dayanamayarak Türkiye'ye sığındı.

Suriye’de aylardır verdikleri çetin mücadelenin ardından Türkiye’ye sığınan Bayırbucak Türkmenleri için Kanada’da yardım kampanyası başlatıldı.

Merkezi Toronto’da bulunan Kanada Türk İslam Vakfı, 1 hafta sürecek kampanya kapsamında toplanacak kaynağı, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Bayırbucak Türkmenlerine gönderecek.

Kanada Türk İslam Vakfı’na ait Pape Camii’nde kılınan cuma namazının ardından başlatılan kampanyada ilk gün bin 300 Kanada Doları (2 bin 750 TL) toplandı. Pape Camii İmamı Ahmet Hamdi Karahan, hutbe sonrası yaptığı açıklamada, gelecek hafta sonunda, yapılan bağışın Türkiye’ye gönderileceğini söyledi.

Gıyabi cenaze namazı kılındı

Pape Camii’nde cuma namazının ardından, yaşamını yitiren Bayırbucak Türkmenleri ile Türkiye'de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra Türkiye’de terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri ve masum insanlar ile tüm dünyada şehit olan Müslümanlar için imam Karahan tarafından Yasin-i Şerif okundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bı tür haberlere çok ihtiyaç var.