İzmir Adliyesi yakınında terör saldırısı-2'si Polis 7 yaralı

İzmir Adliyesi yakınlarında terör saldırısı meydana geldi. Olay sonrası ilk belirlemelere göre 2'si polis 7 kişi yaralandı. 2 terörist ise ölü ele geçirildi, bir terörist ise aranıyor.

İzmir Adliyesi yakınında terör saldırısı-2'si Polis 7 yaralı
05 Ocak 2017 Perşembe 17:43

İzmir Adliyesi C Kapısı yakınlarındaki hâkim ve savcı otoparkında bomba yüklü bir araç teröristlerce infılak ettirildi. Saldırının ardından polisler ve teröristler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 terörist  etkisiz hale getirildi. Bir teröristi ise arama çalışmaları devam ediyor.

Üzerlerinden roketatar, el bombası ve otomatik tüfek çıkan teröristlerin adliye binasına yönelik silahlı eylem planladığı tahmin ediliyor.

BOMBALI ARAÇ SONRASI KALAŞNİKOFLA SALDIRDILAR

Teröristler, otoparkın girişinde önce bomba yüklü aracı patlattı, ardından çıkan kargaşada adliyenin içine girmeye çalıştı. O sırada polis ekipleri teröristleri fark etti ve çatışma çıktı. Uzun namlulu silahları bulunan teröristlerle çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü.

2'Sİ POLİS 7 YARALI

İlk belirlemere göre 2'si polis 7 yaralı var. Öldürülen teröristin üzerinde ikinci bir bomba olması ihtimaline karşı bölgeye uzman ekipler çağırıldı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

İZMİR EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNE GELDİ

Güvenlik önlemleri nedeniyle adliye binasının tahliyesine izin verilmiyor. Saldırının ardından İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

BÖLGE TRAFİĞE KAPATILDI

Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti.

Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı.

Bu arada, patlamanın yaşandığı yerin yakınında şüpheli bir paketin daha olduğu öğrenildi.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.





 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.