İstanbul trafiğine 'İspanyol' modeli onaylandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’daki trafiğini rahatlatmak amacıyla İBB Meclisinde oy çokluğu ile İspanya’nın Madrid ve Barselona şehirlerinde uygulanan modele onay verildi.

İstanbul trafiğine 'İspanyol' modeli onaylandı
20 Haziran 2016 Pazartesi 09:02

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’daki trafiğini rahatlatmak amacıyla İBB Meclisinde oy çokluğu ile İspanya’nın Madrid ve Barselona şehirlerinde uygulanan model hayata geçmesi için onay verildi.

4 milyon aracın kayıtlı olduğu ve istenilen yere ulaşmanın saatler aldığı İstanbul trafiğini rahatlatmak için onaylanan İspanyol modelinde araçlar yeraltına taşınacak. Bu model 6 tünelde kapsayacak.

İspanyol modelinin güzergâhı

Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler, Bayrampaşa, Kağıthane ve Sarıyer Kilyos'tan geçecek olan proje 300 bin araç kapasiteli olacak. TEM otoyoluna bağlanacak olan bu projenin güzergâhının bir bölümü afet riskli alan kapsamında, bir kısmı da plansız alan sınırları içerisinde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkisinde olacak.

Orman izni alınmadı

Sarıyer-Kilyos Karayolu Tüneli Projesi'nde ise güzergahın bir kısmı doğal sit, bir kısmı orman alanında. Söz konusu plan değişikliği için, Orman Bölge Müdürlüğü'nden ön izin alınmadı. Planlama Müdürlüğü, tünellerin imar planı ve plan değişikliği tekliflerini, "kamu yararı" nedeniyle uygun buldu.

Projenin hayata geçmesi 2.5 milyar lira

AK Partili Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter ise toplam 23 kilometre uzunluğunda öngörülen tünellerin her birinden günde yaklaşık 150 bin olmak üzere günde toplam 300 bin araç geçeceğini belirtti ve tünellerin toplamının 2.5 milyar liraya mal olmasının öngörüldüğünü söyledi.


Etiketler; #trafik
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.