İstanbul patlamasına ait bulgular PKK'ya ait

Reuters'a üst düzey güvenlik yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, "İstiklal caddesindeki saldırıyı ilk belirlemelere göre PKK ya da PKK'nın desteklediği örgütlerden biri gerçekleştirdi" dedi.

İstanbul patlamasına ait bulgular PKK'ya ait
19 Mart 2016 Cumartesi 14:37

Uluslararası haber ajansı olan Reuters'a, üst düzey güvenlik yetkili İstanbul'un İstiklal Caddesinde meydana gelen terör saldırısı için açıklama yaptı.Güvenlik yetkilisi tarafından yapılan açıklamada elde edilen bulguların terör örgütü PKK ya da bağlantılı bir grubu olduğunu ve terör saldırısının planlandığı gibi gerçekleşmeyip saldırgan tarafından bombanın erken patlatıldığını belirtti.



Saldırganın kimliği belirlenmeye çalışılıyor

Güvenlik yetkilisi, "Kimliğini belirlemeye ilişkin çalışmalar sürüyor. İlk belirlemelerimize göre söz konusu saldırgan hedeflediği noktaya ulaşamadan polisten korktuğu için bombayı patlattı. Hedefi daha kalabalık bir yeri ve saati belirlemekti. Ancak panikle hedeflediği yerden önce saldırıyı gerçekleştirdiğini düşünüyoruz." ifadesinde bulundu.

Nevruz için saldırı uyarısı

PKK'nın "Nevruz döneminde" daha fazla saldırılar gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirten yetkili, "Buna yönelik girişim ve hazırlıklar olduğunu biliyoruz. Bu dönemde yeni saldırılar gerçekleştirilebilir. Biz de agresif şekilde ve sert önlemlerle bu saldırıları engellemeye çalışıyoruz" diyerek "Son birkaç gün içersinden Suriye'den geçiş yaparak Türkiye'de eylem gerçekleştirmeyi hedefleyen üçten fazla PKK'lı ya da birlikte hareket eden kişiler canlı ya da ölü olarak ele geçirildi. Bunların amacı intihar saldırısı gerçekleştirmekti. Sınır başta olmak üzere ismi belirlenen kişilerin yakalanma için çalışmalar sürdürülüyor. Aynı zamanda şüpheli 13 araç içinde aramalar sürüyor" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.