İstanbul'da Rus casus yakalandı

İstanbul’da Rusya ile bağlantılı eylem hücrelerinin peşine düşen polis, ihbarda adı geçen Makharbi Isaev’in Fatih’te bir otelde kaldığı öğrenilmesinin üzerine yapılan operasyonda Isaev gözaltına alındı.

İstanbul'da Rus casus yakalandı
24 Nisan 2016 Pazar 10:23

İstanbul’da Rusya ile bağlantılı eylem hücrelerinin peşine düşen polis, ihbarda adı geçen Makharbi Isaev’in Fatih’te bir otelde kaldığı öğrenilmesinin üzerine operasyon yapıldı. Otelde önlemlerin alınmasından sonra yapılan operasyonda Makharbi Isaev adlı bir şüpheli otel odasında gözaltına alındı.

11 Nisan’da Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edilen Çeçen uyruklu Isaev’in otel odasındaki aramada sırt çantasının içinde 7.65 mm.lik tabanca buldu.

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, 18 Nisan günü İstanbul Emniyeti’ne gelen bir ihbar polisi harekete geçirdi. İhbarda, İstanbul’a eylem yapmak amacıyla gelen bir kişinin kimliğinin ve kaldığı adresin bildirilmesi üzerine İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şubesi ekipleri, ihbarda belirtilen adresi takibe alarak bilginin doğruluğunu araştırdı.

Çeçenlere karşı suikast yapacağı iddiasıyla İstanbul’a geldiği ifade edilen Isaev’in üzerinden elde edilen dijital ekipmanların incelemeye alındığı ve MİT’in de soruşturmaya katıldığı öğrenildi.

Emniyet’teki sorgusunda çok fazla bilgi vermediği kaydedilen Isaev’in, sorunsuz biçimde havalimanından giriş yaptığı anlaşılırken, çantasında ele geçirilen tabancanın izi sürülmeye başlandı. Ayrıca, gizli tutulan operasyonda elde edilen pasaportta belirtilen Makharbi Isaev isminin gerçek olup olmadığı araştırılırken, Rus ajanlarla bağlantısının bulunduğu öne sürülen Isaev’in kullandığı telefonların da incelendiği ifade edildi.

8 Nisan’da İstanbul’da MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortak yürüttüğü soruşturmada, Çeçen komutan Edelgiriev’in öldürülmesine karıştıkları gerekçesiyle Iurii Anisimov (52) ve Aleksandr Smirnov (55), yeni eylem için keşif yaptıkları sırada ajan oldukları iddiasıyla tutuklanmıştı.


Etiketler; #rus casus
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.