İstanbul'da LGBT yürüyüşüne izin verilmeyecek!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada LGBT 'Onur Yürüyüşü'ne izin verilmeyeceği açıklandı.

İstanbul'da LGBT yürüyüşüne izin verilmeyecek!
17 Haziran 2016 Cuma 15:36

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, LGBT 'Onur Yürüyüşü'ne izin verilmeyeceği kaydedildi. Valilik yaptığı açıklamada, basın organları, internet siteleri ile sosyal medya üzerinde dolaşan ve 19-26 Haziran 2016 tarihlerinde Taksim’de düzenlenmesi planlanan LGBT 'Onur Yürüyüşü' adlı gösterinin yapılmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

LGBT’nin 'Onur Yürüyüşü'ne izin verilmeyecek. İstanbul Veliliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada, LGBT üyeleri tarafından 19-26 Haziran 2016 tarihlerinde Taksim’de düzenleyecekleri bir yürüyüşe çağrı yapıldığı anlaşılmaktadır. Valiliğimizce, başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan günlerde bu yönde bir toplantı ve gösteri yürüyüşü tertip edilmesine izin verilmeyecektir. Bu tür etkinliklerin nerelerde yapılabileceği de, yasa gereği önceden ilan edilmiştir. Değerli İstanbullu hemşehrilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemelerini, güvenlik güçlerinin bu yönde yapacağı uyarılara riayet ederek yardımcı olmalarını rica eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.