"İstanbul Buluşması" mitingi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı "İstanbul Buluşması" mitingi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öyle bir Evet deyin ki, Türkiye'ye kem gözle bakan kim varsa hepsini titretmeli" mesajı verdi.

"İstanbul Buluşması" mitingi sona erdi
08 Nisan 2017 Cumartesi 18:33

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

''Öyle bir evet demeli ki''

İstanbul ancak gönül gözüyle kavranabilecek, gönül diliyle anlatılabilecek bir şehir. Bunun için İstanbul, Türkiye'dir. Bugün Yenikapı bir başka güzel. İnanıyorum ki yarın da bir başka güzel olacak. Haftaya pazar sandıklar Evet ile bir başka güzel.
Geldiğimiz noktada artık bize sadece anayasa değişikliğini geçirmek yetmez. Çok daha büyük bir sorumlulukla karşı karşıyayız. İstanbul öyle bir Evet demeli ki 99 yıl önce bu mübarek şehri kirletmeye çalışanlardan başlayarak Türkiye'ye kem gözle bakan kim varsa hepsini titretmeli.
İstanbul 16 Nisan'da Evet diyerek FETÖ'nün, PKK'nın, DEAŞ'ın kökünü karartmaya hazır mı? İstanbul, 16 Nisan'da Evet diyerek FETÖ'nün avukatlığına soyunan CHP yönetimine dersini vermeye hazır mı? İstanbul Evet diyerek bir kısım Avrupa ülkelerine, 'Avrupa, Avrupa duy sesimizi' demeye hazır mı? (Meydandan 'Evet' yanıtını alınca) İstanbul'a da bu yakışır.

''Gelin bu adamdan kurtulun''

O gece 3.30 Atatürk Havalimanı'na indiğimde on binler karşıladı. Gurur duydum. F-16'lar üzerimizde uçuyor. Tanklara aldırmadan benim milletim iradesine sahip çıkıyor. Aynı gece benden 3-3.5 saat kadar önce oraya birisi daha gelmişti. CHP Genel Başkanı... Kendi ifadesi ile 23.40 civarında iniyor. Ortalığın karışık olduğunu görünce Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gidiyor. 'Sayın Cumhurbaşkanı Marmaris'ten çıktığında beni haberdar etseydi ben de oraya gelirdim' diyor. Biz Face Time'den tüm Türkiye'ye çağrımızı yaptık niye gelmedin? Bu kişi 'Darbe olsa tankın üstüne çıkarım' diyen bir kişi. Bu durumda olan birinin yapabileceği bir şey olabilir mi? Bunlarda yürek diye bir şey yok. 'Darbelere karşı olduğumu söyledim' diyor. İyi ki söyledin. Sonra utanmadan 'Bu kontrollü darbedir' diyor. Kontrollü koltukta oturan her işin o şekilde yürüdüğünü sanır. Kasetle oraya gelmiş olan biri. Yedi seçim kaybetti. Şimdi sekizinciye hazırlanıyor. Ama inanın yine gitmez. Koltuk kontrollü... Ama ne olursa olsun biz onlara rağmen yola devam edeceğiz. CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimize üzülüyorum, fikirlerimiz uymasa da bu felakete maruz kaldıkları için üzülüyorum. Gelin bu adamdan kurtulun. Rerkor bir oyla Evet olduğu takdirde artık bu zatın yerinde oturamayacağına inanıyorum.

''Böyle genel başkanların böyle milletvekilleri olur.''

Bir gün FETÖ'nün borazanlığını yapan, ertesi gün PKK seviciliğine soyunan, bir sonraki gün başka bir terör örgütünün avukatlığını üstlenen parti, cumhuriyetin partisi olamaz. Cumhuriyetin sahibi cumhurdur, millettir. Bunların her şeyden önce millete ve milli iradeye saygısı yok. Bu partinin bir milletvekili çıkar evet verenleri İzmir'de denize dökmekten söz eder. Diğeri ondan aşağı kalmamak için hayır çıkarsa düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceklerini söyler. Güya bu da deneyimli. Deneyimlisi öyle, deneyimsizi böyle. CHP milletvekillerinin bu halk oylaması kampanyası döneminde sokakta vatandaşı tehdit etmekten, kahvede darbetmeye kadar sergilemedikleri rezalet kalmadı. Böyle genel başkanların böyle milletvekilleri olur.

"Dönüm noktası niteliği taşıdığını çok iyi biliyorlar"

Biz, söz de karar da milletindir diye yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Seçim dönemlerinde yurt dışında kampanya yapılması yeni bir durum olmadığı halde bu seçimde bu engellemeyi yaptılar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bunların hepsini aştık, aşıyoruz ve aşacağız. 40 yıldır siyasetin içindeyim. 40 yıldır bu tür çalışmaların yapıldığını biliyorum. Peki bu defa niye böyle telaşlı bir engelleme çabasıyla karşı karşıya kaldık? Çünkü bu halk oylamasının alelade bir seçim olmadığını, Türkiyenin geleceği için bir dönüm noktası niteliği taşıdığını çok iyi biliyorlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.