İstabul kart hes kodu eşleşmesi nasıl yapılır? İSTANBULKART EŞLEMESİ nereden yapılır?

HES KODU İLE İSTANBULKART EŞLEMESİ NASIL YAPILIYOR? İstabul kart hes kodu eşleşmesi nasıl yapılır? Gelen bir son dakika haberine göre İstanbul'da yeni koronavirüs yasağı bugünden itibaren uygulanmaya başladı. İETT tarafından alınan karara göre artık İstanbulkartları HES kodu ile eşleştirmeyen vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

İstabul kart hes kodu eşleşmesi nasıl yapılır?  İSTANBULKART EŞLEMESİ nereden yapılır?
Kamusaati
Kamusaati
16 Ocak 2021 Cumartesi 02:21

İETT geçtiğimiz günlerde yeni yasak kararını açıklamıştı. Açıklanan yasak kararına göre HES kodu uygulaması bugün İstanbul genelinde uygulanmaya başladı. İstanbulkartlarını HES kodları ile eşleştirmek isteyen vatandaşlar bugün uygulama merkezlerinin önünde kuyruk oluşturdu.

ARTIK TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANAMAYACAK

İçişleri Bakanlığı'nın da göndermiş olduğu genelgeyle birlikte, şehir içi toplu ulaşım araçlarına HES kodu zorunluluğu getirilmişti. HES kodu ile kartlarını eşleştirmeyen İstanbullular artık toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak.

yeni-yasak-basladi-bugunden-itibaren-4880587.jpg

15 OCAK HES KODU İLE İSTANBULKART EŞLEMESİ SON TARİH OLARAK AÇIKLANDI

İstanbullular İstanbulkart-HES kodu eşleştirmesi için son tarihin 15 Ocak olduğu duyurulmuştu. Bugüne kadar eşleştirmesini yapmayanlar toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

HES KODU İLE İSTANBULKART EŞLEMESİ NASIL YAPILIYOR?

Alınan bu karar sonrasında vatandaşlar İstanbulkart ile HES kodu eşleştirmesinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Eşleştirme işlemi "İstanbulkart.İstanbul" sitesinden direkt olarak yapılabiliyor. Kartını eşleştirmek isteyenlerin HES kodu olması gerekiyor. HES kodu ile eşleştirmeler site üzerinden yapılabilecek.

Aynı zamanda İstanbulkart Mobil kullanıcısı olanlar uygulamaya girişte gerekli yönlendirmelerle işlemlerini yapabilecek.

İstanbulkart'ta HES kodu eşleştirmesi için bugün son gün | Eşleştirme nasıl yapılır?

Toplu ulaşımda HES kodu kontrolü zorunluluğu getirilmesi nedeniyle, 15 Ocak’tan itibaren eşleşmesi yapılmamış İstanbulkart'lar kullanılamayacak. İstanbulkart ile HES kodu nasıl eşleştirilir?

İSTANBULKART İLE HES KODU NASIL EŞLEŞTİRİLİR?

Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ya da SMS üzerinden alınan HES kodu ile birlikte kişisel bilgiler “https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul” sitesindeki gerekli alanlara girilerek eşleştirme işlemi yapılabiliyor. İşlem sırasında destek almak isteyen vatandaşlar Alo 153’e başvurabilecek.

İstanbulkart’ı İndirmek İçin; 

AppStore’dan http://bit.ly/istanbulkart_apple

Google Play’den http://bit.ly/istanbulkart_googleplay 

AppGallery’den http://bit.ly/istanbulkart_appgallery 

Instagram: https://www.instagram.com/istanbulkart.istanbul/ 

Facebook: https://tr-tr.facebook.com/istanbulkart/ 

Twitter: https://twitter.com/istanbulkart 

Sitemizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerindende Takip Edebilirsiniz.. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz Kamusaati.com

twitter-logo – Ömer Sezer

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.