İslam Ordusu Karargahı Ramazan ayında kuruluyor

İslam Ordusu, Suudi Arabistan'da yapılan ortak tatbikattan sonra ortak bir koordinasyon merkeziyle işbirliğini genişletmek için çalışmalarda İslam Ordusu Karargahının Ramazan ayında kurulması bekleniyor.

İslam Ordusu Karargahı Ramazan ayında kuruluyor
06 Haziran 2016 Pazartesi 10:52

Mezhebi ne olursa olsun İslam toplumlarını tüm kötülüklerden korumak ve özellikle DAEŞ olmak üzere terör örgütlerine karşı mücadelede edilmesi amacıyla kurulan İslam Ordusu, Suudi Arabistan'da yapılan ortak tatbikattan sonra ortak bir koordinasyon merkeziyle işbirliğini genişletmesi hedefleniyor.

Reuters Haber Ajansı’ndan Angus McDowall’un haberine göre, ortak koordinasyon merkezinin ramazan ayında kurulması bekleniyor. Haberde İran’ın ve onun bölgedeki müttefikleri olarak görülen Irak ve Esad rejiminin ortak bir karargâhta bir araya gelecek 34 devletin arasında bulunmamaları da vurgulandı.

Türkiye'ninde içerisinde bulunduğu İslam Ordusunda 34 müslüman ülke bulunuyor. Suudi Arabistanın öncülüğünü yaptığı İslam Ordusunda askeri personel sayısı bakımından Türkiye, Pakistan ve Mısır etkin rol oynuyor.


Etiketler; #islam ordusu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.