İsim ve soyisim değiştirmek artık çok kolay - Peki ad ve soyad nasıl değiştirilir?

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un ardından Başbakan Binali Yıldırım'da isim ve soyisim değiştirme ile ilgili müjdeli haberi verdi. AK Parti grup toplantısında konuşan Binali Yıldırım, isim ve soy isim değiştirmenin kolaylaştığını belirtti. Peki isim ve soy isim nasıl değiştirilir?

İsim ve soyisim değiştirmek artık çok kolay - Peki ad ve soyad nasıl değiştirilir?
28 Haziran 2016 Salı 13:01

Başbakan Binali Yıldırım bugün yapılan AK Parti grup toplantısında isim ve soyisim değştirilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gentiğimiz gün Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş'un Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı nüfus hizmetleri ile ilgili değişiklerdeki isim ve soyisim değiştirme ile ilgili detayları açıklayan Yıldırım, isim ve soyisim değiştirmenin mahkeme kararı olmadan kolaylıkla ypılabileceğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, isim ve soyisim değiştirmenin artık çok kolay olduğunu belirtti. Yıldırım, vatandaşların artık mahkeme kararı olmadan isimlerini veya soy isimlerini, nüfus müdürlüklerine giderek kolaylıkla değiştirebileceklerini ifade etti. 

Bakanlar Kurulu sonrası Numan Kurtulmuş açıklamıştı 

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında isim ve soyisimlerin değiştirmesiyle ilgili konuda Kurtulmuş, "Ayrıca soyadı değiştirmek için ya da ad değiştirmek için insanlar mahkemelere giderlerdi, mahkemelerde uğraşırlardı. Bunun önüne geçilerek, Nüfus İdaresine gitmek için Mahkemeye gitmeden mahkeme kararı olmadan insanların adlarını ya da soyadlarını rahatlıkla değiştirmeleri imkanı sağlanacaktır." şeklinde konuşmuştu.

Peki İsim ve Soyisim nasıl değiştirilecek?

İsim ve Soyisim değiştirmek için eskiden mahkeme kararı olması gerekiyordu. İsmini veya soy ismini değiştirmek isteyen vatandaş öncelikle bunu mahkemeye bildiriyor ve mahkeme kararı sonrasında isim veya soyisminde değişiklik yapılabiliryordu. Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün yaptığı açıklama sonrasında isim ve soy isim değiştirmek isteyenlere müjdeli haber geldi. Artık isim ve soy isim değiştirmek isteyen vatandaşlar, mahkemeye başvuru yapmadan, nüfus müdürlüklerine gidip rahatlıkla isim ve soyisimlerini değiştirebilecekler. 

Sitemizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerindende Takip Edebilirsiniz.. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz Kamusaati.com

twitter-logo – Ömer Sezer

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Buse - 8 yıl önce
Ne zaman yasaya girecek?
Avatar
Murat yalcın - 8 yıl önce
Bu yasa be zaman cıkacak
Avatar
Döndü - 8 yıl önce
BEn de aynı durumla karşılaştım nüfus Müdürlüğündeki memur bu yasa tasarı halinde yürürlüğe girmedi diye beni azarladı zaten böyle bi hükümetten ne beklersin ki güzel bi yasa tasarlar yıllar sürer yürürlüğe girmesi ama demokratik laik Türkiye Cumhuriyetinde utanmadan sıkılmadan şeriattan bahseder akılları fikirleri şeriatte yobazlıkta
Misafir Avatar
engin - 7 yıl önce @Döndü
diyorsunya "zaten böyle bi hükümetten ne beklersin ki güzel bi yasa tasarlar yıllar sürer yürürlüğe girmesi " hee doğru ama niye ..örümcek kafalı muhalefettin her şeye karşı çıkmasından kaynaklanıyor.
Avatar
Hūsn-i Ta'lȋl - 8 yıl önce
Soyad ve İsim değiştirme bir defaya mahsus değiştirilmelidir.İkinci defa olmamalıdır
Avatar
ibrahim - 8 yıl önce
Tarih belirtilmediyese 45 gune kadar yururluge girmesi beklenir
Avatar
ayşe - 8 yıl önce
arkadaşlar ne zaman olcak peki?
Avatar
renan yıldız - 8 yıl önce
isim olabilir ama soyisim bence olmamamlıydı
Misafir Avatar
murad - 8 yıl önce @renan yıldız
isteyene diyor zaten mecburi birşey değil ki
Avatar
erhandiktepe - 8 yıl önce
yürülüge girermi adıma degiştiremaz