İsim ve soyisim değiştirmek artık çok kolay Mahkeme kararı olmadan ad ve soyad nasıl değiştirilir?

isim ve soyisim değiştirme artık çok kolay mahkeme kararı olmadan Peki isim ve soy isim nasıl değiştirilir?

İsim ve soyisim değiştirmek artık çok kolay Mahkeme kararı olmadan ad ve soyad nasıl değiştirilir?
Kamusaati
Kamusaati
20 Eylül 2020 Pazar 23:34

İsim ve soyisim değiştirmenin mahkeme kararı olmadan kolaylıkla yapılabileceğini açıkladı.

Artık isim ve soyisim değiştirmenin artık çok kolay, vatandaşların artık mahkeme kararı olmadan isimlerini veya soy isimlerini, nüfus müdürlüklerine giderek kolaylıkla değiştirebilecekler.

Peki İsim ve Soyisim nasıl değiştirilecek?



İsim ve Soyisim değiştirmek için eskiden mahkeme kararı olması gerekiyordu. İsmini veya soy ismini değiştirmek isteyen vatandaş öncelikle bunu mahkemeye bildiriyor ve mahkeme kararı sonrasında isim veya soyisminde değişiklik yapılabiliyordu. Artık isim ve soy isim değiştirmek isteyen vatandaşlar, mahkemeye başvuru yapmadan, nüfus müdürlüklerine gidip rahatlıkla isim ve soyisimlerini değiştirebilecekler. 

Sitemizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerindende Takip Edebilirsiniz.. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz Kamusaati.com

twitter-logo – Ömer Sezer

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.