Irak ile vizeler resmen kaldırıldı

Türkiye ile karşılıklı olarak vize uygulamayan ülkeler arasına bugün itibarı ile Irak da katıldı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Irak ile vizeler resmen kaldırıldı
08 Ekim 2016 Cumartesi 16:17

Türkiye ve Irak arasında imzalanan ve diplomatik, hizmet ve hususi pasaport taşıyanlar için vize alma zorunluluğunu kaldıran anlaşma yürürlüğe girdi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti arasında, Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Kaldırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası onaylandı. 

Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar 26 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulunca alınmıştı.

HER 6 AYDA BİR 90 GÜN

Muhtıra ülke arasındaki dostane ilişkileri ve işbirliğini güçlendirme arzusuyla; her iki ülkenin diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşlarının seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla ilk giriş tarihinden itibaren her altı (6) ay içerisinde doksan (90) günü aşmamak kaydıyla, diğer ülkenin ülkesine girmek, ülkesinden transit geçmek, ülkesinde geçici olarak kalmak ve ülkesinden çıkmak için vize zorunluluğundan muaf tutulmalarını öngörüyor.

Bu muafiyetler geçerli diplomatik hizmet ve hususi pasaport hamili aile fertlerine ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere de uygulanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.