İngiltere Kraliçesi 63 Yıldır Tahtta

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth bu gün tahtta kalma rekoru kırıyor. Kraliçe 1953'ten beri Birleşik Krallık hükümdarı.

İngiltere Kraliçesi 63 Yıldır Tahtta
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Türkiye saatiyle saat 19.30'da İngiltere tahtında en uzun süre kalan hükümdar ünvanı alacak. 89 Yaşındaki Kraliçe için her hangi bir kutlama yapılmayacak. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada kutlama yapma fikrinin kraliçenin atalarına saygısızlık olarak görüldüğü ifade edildi. Diğer yandan Kraliçenin kutlama yapmanın kendisinin ölümünü kutlamak anlamı taşıyacağını düşündüğü de kaydedildi.

Birleşik Krallık'taki bundan önceki rekoru 62 yıl 7 ay süreyle Kraliçe Victora tamamlamıştı. Kraliçe 2. Elizabeth ise 63 yılını tamamlayarak tarihte en uzun süre tahtta kalan hükümdar ünvanı aldı. Diğer yandan Arabistan Kralı'nın ölümüyle birlikte Kraliçe tahttaki en yaşlı hükümdar ünvanını da taşıyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.