İhraç edilen personeller Yunanistan'a kaçarken yakalandı

FETÖ nedeniyle meslekten ihraç edilen bakanlık çalışanları, Yunanistan'a kaçarken sınırda yakalandı.

İhraç edilen personeller Yunanistan'a kaçarken yakalandı
13 Şubat 2017 Pazartesi 12:49

Bölgedeki avcıların ihbarı üzerine Meriç ilçesine bağlı Kadıdondurma köyü yakınlarında kontrol yapan Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, meslekten atılan bazı kişileri gözaltına aldı.

Kontrolde yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçma girişiminde bulunan eski Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı personeli B.K, eski akademisyen eşi V.K. ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında eski iç denetçi A.T.Ç ile eski doktor eşi T.Ç gözaltına alındı. Çocukları ile birlikte ülkeden kaçmaya çalışan ailelere yardım ettiği belirlenen taksi şöförü A.E'yi de gözaltına aldı. Çocuklar ise yakınlarına teslim edilmek üzere jandarma karakoluna götürüldü.

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 4 bin avro ve 2 bin lira ele geçirildi.Uzunköprü Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler "Neden Yunanistan'a kaçmaya çalışıyorsunuz?" şeklindeki soruya "İşsizim, iş vermiyorlar" diye cevap verdi.

Bağlantılı olduğu iddia edilen T.Ç. ve B.K için yakalama kararı çıkarılırken gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.