İftar Menüleri Ramazan 15. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Közlenmiş kırmızı biber çorbası nasıl yapılır? Tatar böreği nasıl yapılır? Hurma tatlısı nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 15. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
10 Haziran 2017 Cumartesi 01:36

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 15. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Közlenmiş kırmızı biber çorbası, Tatar böreği ve Hurma tatlısı tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

15. Gün örnek iftar menüsü:

Közlenmiş kırmızı biber çorbası tarifi

Malzemeler:

5 adet orta boy kırmızı kapya biber

1 orta boy domates

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tepeleme yemek kaşığı un

4-5 su bardağı sıcak su

Tuz, karabiber

Yapılışı:

İlk önce kırmızı biberleri yıkayıp bıçak yardımıyla 3-4 delik açın. Biberleri fırın tepsisine yerleştirin. Domatesi ortadan ikiye bölün ve biberlerin yanına yerleştirin. Fırına yerleştirerek biberleri ve domatesi közleyin. Közlediğiniz biberin kabuklarını soyun çekirdeklerini çıkarın, domatesinde kabuklarını soyun ve hepsini bıçak yardımıyla iri iri doğrayın.

Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağı karışımıyla tencereye alarak soteleyin. Soğanlar pembeleşince unu ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun. Üzerine biberleri ve domatesi ekleyerek 1 dakika daha kavurun. Tencereye 4 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve karıştırarak 2 dakika kadar pişirin.

Çorbayı blenderdan geçirin, istediğiniz kıvama göre su ilavesi yapın. Tuz ve biber ile tatlandırarak 4-5 dakika daha kısık ateşte kaynatın ve ocaktan alın. Çorbanızı kaşar peynir serperek servis edin.

Tatar Böreği tarifi

Malzemeler

Hamur için:

2 su bardağı su

2 adet yumurta

5 su bardağı un (bardaklar tepeli olacak)

1,5 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Harç İçin

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 büyük soğan

300 gr kıyma

Bir tutam maydanoz

Tuz, karabiber, kırmızı toz veya pul biber

Yapılışı:

Tatar böreğinde ister kıymalı ister salçalı sos yapabilirsiniz. Tercih size kalmış. Erzurum usulüne göre salçalı sos tercih edilirken kıymalı harçta farklı bir lezzet katmaktadır.

Eğer kıymalı yapmak isterseniz önce kıymalı harcı hazırlayalım. Bunun için soğanı küçük küçük doğrayın.  Yarım çay bardağı zeytinyağı ile beraber sararana kadar soteleyin.  Kıymayı ekleyin. Kıyma kavrulunca ince doğranmış maydanozu tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.

Hamur malzemeleriyle sert bir hamur yoğurun. Hamuru 3 parçaya bölün. Her parçayı mantı yufkası gibi kalınca açın. Yufkayı unlayarak 2 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritlerin üzerine un serperek 3-4 tanesini üst üste koyun. Bıçakla kare şeklinde kesin.

Bütün şeritleri bu şekilde keserek tamamlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Tencere suyu koyup kaynatın su kaynayınca yarım tatlı kaşığı kadar tuz atın.  Kare kesilmiş hamurları ekleyip 4-5 dakika kadar haşlayın. Haşlanan hamurları süzüp geniş bir servis tabağına alın.  Hafif ılıyınca üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp yayın.  En üste kıymalı harcı döküp servis edin.

Hurma tatlısı tarifi

Malzemeler

Oda sıcaklığında 250 gr tereyağı ( oda ısısında yumuşamış)

1 Yumurta ve 1 yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine kullanılacak)

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

Şerbet için

4 su bardağı şeker

5 su bardağı su

1/4 limon

İç harcı için:

1,5 su bardağı kadar ceviz

2 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

İlk önce şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan şerbetin altını 20 dakika sonra söndürün.

Tereyağı ile diğer malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabında 10-15 dk. bekletin.

Dövülmüş cevizi, toz şekeri ve tarçını karıştırarak iç harcı hazırlayın.

Hamurumuzu dolaptan alın ve cevizden çok az küçük parçalar kopararak içli köfte oyar gibi parmağınızla hamuru oyun. Oyuğun içine cevizli karışımdan koyup kapatın.

Tepsiye dizin. Kalan yumurtanın sarısını üzerine sürün. Önceden ısınmış fırına koyarak, 180 derecedeki ısıda pişirin.

Tatlı fırından çıkana kadar şerbeti soğutun. Tatlı fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökün.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
www.kpssbote.com - 7 yıl önce
Bilgi için teşekkürler.