İftar Menüleri Ramazan 14. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Köfteli Murat paşa çorbası nasıl yapılır? Çökertme Kebabı nasıl yapılır? nasıl yapılır? Trileçe tatlısı nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 14. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
09 Haziran 2017 Cuma 08:21

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 14. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Köfteli Murat paşa çorbası, Çökertme Kebabı ve Trileçe tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

14. Gün örnek iftar menüsü:

Köfteli Muratpaşa tarifi

Malzemeler:

200 Gram Kıyma

1 Çay Bardağı Kulaklı Şehriye

Tuz

Karabiber

Etsuyu

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Su

Terbiyesi İçin:

1 Kase Yoğurt

1 Adet Yumurta

1 Adet Limon

2 Çorba Kaşığı Un

2 Diş Sarımsak

Yapılışı:

Tencereye sıcak su ve et suyu döküyoruz. Kaynadıktan sonra şehriyesini ekliyoruz. Kıyma, tuz ve karabiberi karıştırma kabına koyup yoğuruyoruz.

Harcımızdan küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Sıvıyağ ve tereyağı koyduğumuz bir tavada kızartıyoruz.

Terbiyesi için, yoğurt, yumurta, limon suyu, un ve ince doğranmış sarımsağı ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz.

Çorbanın suyundan 2 -3 kepçe döküp karıştırıyoruz. Ilıyan terbiyeyi çorbaya döküyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Çorbamız kaynayıp şehriyeler piştikten sonra servis kasesine alıyoruz.

Üzerine köftelerini döküp servis ediyoruz.

Çökertme Kebabı tarifi

Malzemeler

1 kg patates

600 gr biftek

2 soğan

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kimyon

Kırmızı pul biber

Kekik

Sos için

3 domates

1 su bardağı domates püresi

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Üzeri için

Sarımsaklı yoğurt

Maydanoz

Yapılışı:

Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin. Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyip  servis yapın.

Trileçe tarifi

Malzemeler

6 adet büyük boy yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Fırın kabını yağlamak için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Şerbeti için:

4 su bardağı soğuk süt

400 ml. krema

Yapılışı:

Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilave ettikten sonra mikserle, yüksek devirde krema halini alana kadar karıştırın. Yumurta sarılarını da katıp, mikser yardımıyla karıştırma işlemini sürdürün.

Toz şeker eriyene kadar homojen bir şekilde karışan yumurtalara elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı katın. Tatlının içinde hava kabarcıkları kalması amacıyla bundan sonra kek harcını bir spatula yardımıyla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Tercihen dikdörtgen olan fırın kabını zeytinyağı ile yağladıktan sonra kek harcını fırın kabına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Tatlının pandispanyasını önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Oda ısısında hafif bir renk alana kadar pişen tatlıyı fırından çıkartın. Oda ısısında dinlenmesi için bekletin.

Sütlü şerbeti yapmak için ilk önce soğuk süt ve kremayı derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Ilınması için ocaktan alıp, bir kenarda bekletin. Pandispanyayı, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimlere ayırın. Ilınan süt şerbetini bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.