İçişleri Genelge ile Uyardı

İçişleri Bakanlığı illere gönderdiği bir genelge ile bayram tatili süresince yaşanabilecek sorunlara önlem alınmasını istedi.

İçişleri Genelge ile Uyardı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen bir genelge ile bayramda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınması istendi. Bayram tatili boyunca yer değiştirecek 9 milyon kişinin bulunması dolayısıyla Bakanlık ekiplerin bayram boyunca teyakkuzda olmasını isterken bazı ilave tedbirler de alındı.

Alınan yeni tedbirler kapsamında bayram boyunca bürolarda görevli personel trafiğe çıkarak görev yapacak. Ayrıca asayiş ve diğer polis ekipleri de trafik konusunda her zamankinden daha hassas olacak. Trafik harici polis ekiplerinin yaşanabilecek kural ihlallerinde tutanak düzenleyip ilgili ekibe bildirmesi istendi.

Büyük kentler ve yurdun ana güzergahlarında azami seviyede önlem alacak ekipler kural ihlali olmaması için bütün güçleriyle çalışacak. Sık kaza görülen yerleri tespit eden ekipler de burada ekstra önlemler alacak.

Öte yandan yollarda ve belirli alanlarda ambülans ve diğer sağlık görevlilerinin de hazır bekletilmesi planlanırken olabilecek yol kapanmalarına karşı da çekici araçlar hazır bekletiliyor.

Yetkililer vatandaşların kurallara uymasını ve bayramın üzücü haberlerle anılmaması gerektiğini belirtiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.