Hüseyin Çapkın adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Hüseyin Çapkın adliyeye sevk edildi
03 Eylül 2016 Cumartesi 13:32

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen  Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mülkiye  yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında eski  İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu 4 kişi, Çağlayan'daki  İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.Gözaltına alınan 4 şüphelinin İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin tamamlanması ardından bu sabah İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Hüseyin Çapkın ve beraberindeki 3 şüpheli soruşturma savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından sorgulandı. İfade işlemi ardından Hüseyin Çapkın ve Pendik Kaymakamı Osman  Tunç, müfettişler Gürkan Polat ve Yılmaz Tunç, FETÖ üyeliği suçlaması ile tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eski İstanbul Valisi  Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.