Hüseyin Avni Mutlu gözaltına alındı - Hüseyin Avni Mutlu kimdir?

FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Eski vali Mutlu'nun evinde arama yapılıyor. Peki gözaltına alınan Hüseyin Avni Mutlu kimdir? Detaylar haberimizde.

Hüseyin Avni Mutlu gözaltına alındı - Hüseyin Avni Mutlu kimdir?
26 Temmuz 2016 Salı 10:20

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gözaltına alındı. Fettullahçı Terör Örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında eski İstanbul Valisi Hüseyin avni Mutlu, Terörle Mücadele Ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ekipler Hüseyin Avni Mutlu'nun evinde arama yapılıyor. Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı ifade ediliyor. 

Merkez Valilik görevinden uzaklaştırılmıştı

İçişleri Bakanlığınca, merkez ve taşra teşkilatlarında görevli 246 mülki idare amiri, 7 bin 899 emniyet, 614 jandarma ve aralarında sahil güvenlik komutanının da bulunduğu 18 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 8 bin 777 personel görevden uzaklaştırıldı.
 
Görevden uzaklaştırılan 246 mülki idare amirinin içerisinde en dikkat çekeni, 17/25 Aralık darbe girişimi sırasında İstanbul Valisi olan ve daha sonra Merkez’e alınan Hüseyin Avni Mutlu oldu. Mutlu, Merkez’deki görevinden de uzaklaştırıldı.

HÜSEYİN AVNİ MUTLU KİMDİR?

Hüseyin Avni Mutlu, 1956  yılında Rize'nin Fındıklı ilçesinde dünyaya geldi. Ardından İstanbul'a gelen Mutlu, ilkokul eğitimini Fatih'te Ali Kuşçu İlkokulu'nda tamamladı. Madenci bir babanın çocuğu olan Hüseyin Avni Mutlu, babasının görevinden dolayı daha sonra Bostancı'ya taşındı. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Mutlu, 1985 yılında Kocaeli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Ardından Bolu'nun Gerede ve Çorum'un Kargı ilçelerinde Kaymakam Vekili olarka görev yapan Mutlu, 1988 yılında Bursa'nın Büyükorhan ilçesine kaymakam olarak atandı. Bu görev Hüseyin Avni Mutlu'nun ilk kaymakamlık görevi olurken, Büyükorhan ilçesinin de ilk kaymakamı oldu.

1991-1992 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) İngilizce eğitimi için bulunan Mutlu, yeniden yurda döndüğünde Şırnak'ın Silopi İlçesi Kaymakamlığı'na atandı. 1994-1997 yılları arasında Şırnak Vali Yardımcılığı, 1997-2002 yıllarında ise Çanakkale'nin Ecebat ilçesinde Kaymakamlık görevini yürüttü. Ardından 1 yıl süreyle Çanakkale Vali Yardımcılığı yaptı.

2003-2005 yılları arasında İstanbul’un Bağcılar ilçesi Kaymakamlığını yürüttü. 2005-2007 yılları arasında 2 yıl süre ile Siirt Valiliği , 2007-2010 yılları arasında 3 yıl süre ile Diyarbakır Valiliği yapan Hüseyin Avni Mutlu 11 Mayıs 2010 tarih ve 2010/407 sayılı kararname ile İstanbul Valiliğine atanmış olup, 31 Mayıs 2010 tarihi itibarıyla görevine başlamıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Üyesidir. 

Hiseyin Avni Mutlu 2014 yılında İstanbul Valiliği görevini yürütmüştür. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.