HSYK, Adnan Çimen ve Kemal Karanfil hakkında kararı verdi

HSYK 2. Dairesi, savcı Adnan Çimen'i meslekten ihraç ederek, hakkında kovuşturma izni verdi, Şanlıurfa Hakimi Kemal Karanfil'i de geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

HSYK, Adnan Çimen ve Kemal Karanfil hakkında kararı verdi
01 Mart 2016 Salı 14:15

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), savcı Adnan Çimen'i meslekten ihraç ederek, hakkında kovuşturma izni verdi. Kurul, Şanlıurfa Hakimi Kemal Karanfil'i de geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

HSYK 2. Dairesi, daha önce açığa aldığı savcı Adnan Çimen hakkındaki dosyayı görüştü. Daire, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın, "Devrimci karargah terör örgütü" soruşturmasında yasa dışı dinlenildiği gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu kapsamında yürütülen soruşturmadaki hukuksuzlukları nedeniyle Çimen'in ihracına karar verdi.

İhraç kararı, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 69. Maddesi'nin son fıkrasına göre alındı. Kanun'un 69. Maddesi, "Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmese ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir" hükmünü içeriyor.

Adnan Çimen hakkında ayrıca kovuşturma izni verildi.

Tweet atan hakime uzaklaştırma

Bu arada, HSYK 2. Dairesi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından attığı tweetler nedeniyle hakkında soruşturma açılan Şanlıurfa Hakimi Kemal Karanfil'i de tedbiren görevden uzaklaştırdı.

Karanfil, "Hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği" hükmünü içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. Maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldı.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.