Hoşhaber Belediyesinin başkan vekili Kasım Ağgün’e “terör” gözaltısı

Iğdır Hoşhaber Belediyesine yapılan operasyonda Belediye başkan vekili Kasım Ağgün’ün de içlerinde bulunduğu 13 kişi terör örgütüne yardımdan dolayı gözaltına alındı.

Hoşhaber Belediyesinin başkan vekili Kasım Ağgün’e “terör” gözaltısı
02 Mart 2016 Çarşamba 13:39

Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, jandarma özel harekât ve komando birliklerinin de katılımıyla Hoşhaber beldesinde terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.
Hoşhaber Belediyesine ve soruşturma kapsamında belirlenen yerlere yapılan operasyonla ekipler 
çok sayıda dokümana el koydu. Belediyeye yapılan operasyonda, Hoşhaber Belediyesinin başkan vekili Kasım Ağgün, belediye başkan yardımcısı Nurcan Param, belediye meclis üyeleri M.E.Y, H.T. ve A.K. ile belediyede şoförlük yapan Y.Ç. ve muhasebe memuru O.A, "PKK terör örgütüne finans sağladıkları" dan dolayı gözaltına alınırken, soruşturmada belirlenen diğer yerlerde yapılan operasyonlarda ise Hoşhaber İlkokulu'nda öğretmen olan F.Ç ile beldede yaşayan B.K, S.P, E.E, S.Y. ve B.K. de "terör örgütüne yardım, yataklık ve terör örgütünün propagandasını yapmak ile milislik" suçlarından dolayı gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı olan ancak adreslerinde bulunamayan 2 belediye meclis üyesininse halen arandığı öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolleri yapılarak Iğdır İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.