HDP'nin il başkanları ve Eğitim-Sen eski Başkanı terörden tutuklandı

HDP İl Başkanları, KHK ile kapatılan Meya-Der Şube Başkanı Cengiz Turan ve Eğitim-Sen eski Başkanı Metin Kılıç terör soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine götürüldü.

HDP'nin il başkanları ve Eğitim-Sen eski Başkanı terörden tutuklandı
24 Mart 2017 Cuma 09:59

PKK'ya yönelik yürütülen terör soruşturması kapsamında HDP Bingöl İl Eş Başkanları Mahmut Bozan ve Zerin Berdibek, KHK ile kapatılan Meya-Der Şube Başkanı Cengiz Turan ve Eğitim-Sen eski Başkanı Metin Kılıç olmak üzere 4 kişi gözaltına alınmıştı. 

20 Mart tarihinde gözaltına alınanlardan 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Dün adliyeye sevk edilen HDP Bingöl İl Eş Başkanları Bozan ve Berdibek, Meya-Der Şube Başkanı Turan ve Eğitim-Sen eski Başkanı Kılıç, savcılıkta ifade verdi. Tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.