HDP'li vekil Ferhat Encü'ye hapis cezası

Terör soruşturması kapsamında HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü hakkında açılan davadan karar çıktı. Encü, 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

HDP'li vekil Ferhat Encü'ye hapis cezası
09 Haziran 2017 Cuma 16:01

Terör soruşturması kapsamında HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü hakkında açılan davanın duruşması, Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Karar duruşmasında tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Kapalı cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim  Sistemi (SEGBİS) ile hazır bulundu.

Suçlamaları kabul etmeyen Encü, beraatini talep etti. 

Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütaalasında Encü'nün  cezalandırılması yönünde görüş bildirdi. Mahkeme, Encü'nün "terör örgütü propagandası  yapmak" suçundan 3 yıl 9 ay, "5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'na muhalefet" suçundan da 10 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, Encü'nün "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü  düzenleme, yönetme ve bunların hareketine katılma" suçundan ise beraatine karar verdi.

Duruşmayı HDP milletvekilleri Aycan İrmez ve Mehmet Ali Aslan ve  Encü'nün yakınları izledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.