HDP'li belediyelere kayyım atamak için çalışmalar hızlandırıldı

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da onay vermesinin ardından teröre destek verenler için çalışmalara hız verilerek HDP'li ve BDP'li belediyelere kayyım atanması planlanıyor.

HDP'li belediyelere kayyım atamak için çalışmalar hızlandırıldı
21 Haziran 2016 Salı 08:57

Dokunulmazlıkların kaldırılması için hazırlanan yasa değişikliğinin mecliste oy çoğunluğu ile kabul edlmesnin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da yasa değişikliğini onayladı. Bu değişikle kalkan dokunulmazlıklarla terörle mücadele için çalışmalar hızlandırılarak HDP'lilerle ilgili fezlekeler savcılığa gönderildi.

HDP'li belediyelere 'Belediyelerin kararı tanımayacağı' iddia​

Terör örgütü PKK'ya her türlü desteği sağlayan HDP'li ve BDP'li belediyelere kayyım ataması yapmak için savcılığa gönderilen fezlekelerle çalışmalar hızlandırıldı. Bu çalışmalar terör örgütü PKK'ya tüm destek verenleri korkuturken kayyım atamasıyla ilgili kararın 'Belediyelerin kararı tanımayacağı' iddia edilirken terör destekçisi belediye başkanları ile milletvekilleri de halkı sokağa çıkararaklarını belirterek tehdit savurmaya devam etti.

Belediyeyi teslim etmeyecekler

Belediye yetkilerini terörün çıkarları için kullanan belediyelerin teslim olmayacağını belirten HDP, kayyım ataması yapılacak olan belediyelerin görevini yetkililere teslim etmeyeceğini belirtiyor. 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerine destek vermeyen PKK’nın, yeni bir gezi kalkışmasında tüm Türkiye’de militanlarını harekete geçireceği ileri sürülüyor.

 

Kaynak: Haber 7


Etiketler; #kayyum #kayyım
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.