HDP İlçe Başkanı Yusuf Makal tutuklandı

Tunceli'nin Pertek ilçesinde gözaltına alınan HDP İlçe Başkanı Yusuf Makal ile birlikte tutuklanan 2 kişi daha cezaevine gönderildi.

HDP İlçe Başkanı Yusuf Makal tutuklandı
26 Mayıs 2016 Perşembe 13:18

Tunceli'nin Pertek ilçesinde gözaltına alınan 18 zanlıdan 3 kişi tutuklanıp cezaevine gönderilirken, 15 kişide serbest bırakıldı. Tutuklananların arasında HDP İlçe Başkanı Yusuf Makal'da bulunuyor.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütü üyeliği, örgüte yardım ve yataklık etmek" suçlamasıyla 23 Mayıs'ta Tunceli'nin Pertek ilçesinde gözaltına alınan 18 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlanmasının ardından Savcılıkta sorguları alındı.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan HDP İlçe Başkanı Yusuf Makal ile Leyla E. ve Suat S, "terör örgütü üyesi olmak" ve "anayasal düzeni bozmak" suçlarından cezaevine gönderilirken diğer zanlılar serbest bırakıldı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.