HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ifadeye çağırıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a ifadeleri alınmak üzere davetiye çıkardı.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ifadeye çağırıldı
06 Eylül 2016 Salı 18:24

Gelen bilgilere göre, milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa'da değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte milletvekillerinin dosyaları incelenmeye alındı.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve milletvekili Aydoğan'ın, haklarında yürütülen kovuşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ifadeleri alınmak üzere davetiye çıkarıldı.
 
Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi de dün terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in de aralarında yer aldığı milletvekilleri Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım hakkında "zorla getirilmesi" yönünde karar kılınmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.