HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs tutuklandı

PKK ve sözde gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs tutuklandı
16 Eylül 2016 Cuma 09:01

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs tutuklandı. Altınörs ile birlikte 6 kişi daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde gözaltına alınan Altınörs tutuklandı.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekiplerince yaklaşık 6 gün önce Tokat merkezli 15 ilde eş zamanlı terör örgütü PKK ve sözde gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Ankara'da evinde gözaltına alınarak Tokat'a getirilen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ile birlikte 8 kişi gece saatlerinde adliyeye sevk edildi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, HDP Tokat İl Eşbaşkanı Kadir Akkaya, HDP Merkez İlçe Başkanı Erdal Bektaş ile birlikte N.Ş., E.Ç., M.V.Y. 'terör örgütüne üye' ve 'terör örgütüne elaman temin etmek' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, A.U. ve T.P. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Oprasyonda 16 kişiden 12'si tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklu şahıslar polis araçları ile Çamlıbel T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.