Havacılık Alanındaki Gelişmeler

Havacılık çok geniş bir alana sahip olan, oldukça özel bir meslektir. Bu mesleği yapan kişiler son derece bilgili, eğitimli ve deneyimli olmalılardır.

Havacılık Alanındaki Gelişmeler
18 Mart 2018 Pazar 14:33

Bu kıstaslar havacılık mesleğinde çok önemlidir. Hava yolu hem oldukça zevkli bir alandır hem de hava yolunun mesuliyeti çok fazladır. Gün geçtikçe havayolu ile ilgili her durum teknolojik yeniliklerden fayda sağlamaya başlamıştır. Bu şekilde gelişmeler yaşanmış ve bunun sonucunda hava yolu insanların sıklıkla tercih ettiği bir ulaşım şekli halini almıştır. Eskiden yaşanan zorluklar kolaylaştırılmış, yaşanan gelişmeler sonucunda hava yolu pahalı olmaktan çıkmıştır.

Hava yolu ulaşım türleri arasında en güvenli olanıdır. Ancak buna rağmen son dönemlerde kazalar artmaya başlamıştır. Bu durumun pek çok farklı nedeni olabilir. Konuyla ilgili olarak teknisyen Sefa İnan da benzer söylemlerde bulunmuştur. Pratikten ziyade otoritenin daha fazla bilgi ve deneyime sahip olması gerekir. Uçak kazaları söz konusu olduğunda bu sadece pilotlardan ya da personelden kaynaklı bir durum değildir. Havacılık genel anlamıyla içinde barındırdığı herkesi önemli kılar. Kaza- kırım komisyonları, denetim organları ve diğer otoriteler hava yolu denildiğinde önem taşıyan yerlerdir. 

Havacılık Endüstrisi

Havacılık Endüstrisi pilot haberleri, uçak kazaları ya da teknik konularla alakalı her durumda kendisine ders çıkarır. Zaten olması gereken de budur. Uçak kazalarına rağmen günümüzde geçerli olan en güvenli ulaşım şekli hava yoludur. Meydana gelen kazalarda neyin ters gittiği araştırılır. Kayıtlar, kaza raporları incelenir be görgü tanıkları dinlenir. Ayrıca yapılan gerçekçi canlandırmalarla da sorunun kaynağı bulunmaya çalışılır. Tüm bu aşamalar hava yolunun güvenliğini devam ettirmek ve sürekli geliştirmek içindir.

Sefa İnan, teknisyendir ve THY’de çalışmıştır. Airport TV’de yönetim kurulu başkanı görevinde bulunmuş olan Sefa İnan, havacılıkla ilgili pek çok makale yazmıştır. Yazılarına bakıldığında da havacılık endüstrisinin gelişmeleri gözler önüne gelir. Yapılan araştırmalar, dünyadaki havacılık gelişmeleri, kaza analizleri ve daha pek çok bilgi havacılık endüstrisinin ne kadar hummalı çalıştığının ve detay barındırdığının bir gerçeğidir.  Havacılık tüm dallarıyla bir bütündür. Herhangi bir olumsuzlukta sadece işi yapana yani gözle görünen kısma eleştiri de bulunmak yanlıştır.

Uçaklar ve Gelişmeler

Uçaklar mesafeleri kısaltan ve ulaşımda kolaylık sağlayan mükemmel araçlardır. Uzun yıllardan bu yana en güvenli ulaşım aracı olmuşlardır. Uzun mesafeler kısacık bir hal almış, ayrıca yolculuk da oldukça modern ve keyifli bir hale gelmiştir. Pilot haberleri, uçak kazaları ya da teknisyenlerle ilgili pek çok detay gündem de olsa da havacılık tüm bunları içinde geliştiren bir endüstridir. İlerleyen teknoloji ve bilim sayesinde çok daha iyi yerlere gelineceği aşikardır. Bu alanda uçak teknisyenliği her daim baki kalacak olan önemli bir alandır.

Uçak teknisyenliği pek çok kişinin hayalindeki meslektir. Bu meslek güvenlik açısından çok önemli bir yere sahiptir. Hava yolunun da bel kemiklerinden biridir. Bu meslek sahiplerinin işe alımları her geçen gün daha titizlikle sağlanır. Kısacası uçak teknisyenleri gizli kahramanlardır. Hava yolu demek çözüm odaklı olmak ve güvenlik sağlamak demektir. Gelişmeler ve gençlerin bu alandaki yönelimi, az sayıda da olsa meydana gelen kazaların azalmasında oldukça önemlidir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.