Havaalanlarında yeni dönem başlıyor!

Havalimanındakl yeni uygulama ilk olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda başlatılacak. Daha sonra tüm havaalanlarında kullanılmaya başlanacak.

Havaalanlarında yeni dönem başlıyor!
13 Haziran 2017 Salı 09:38

Yeni uygulama için Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu onay vermesi üzerine DHİM harekete geçti. İngiliz yapımı 10 adet L-3 diye adlandırılan vücut tarayıcıyı satın alındı. İlk başta Türkiye’nin en büyük havalimanı olan İstanbul Atatürk Havalimanı’na tarayıcılar yerleştirildi. Daha sonra diğer havalimanlarında da uygulanmaya başlanacak. 

Dış hatlar terminalinde 4, transfer noktalarına 3, iç hatlarda 2 ve dış hatlar THY CIP salonu girişine 1 olmak üzere toplam 10 adet vücut tarayıcı yerleştirilecek. Vücut tarayıcılar yolcunun üzerindeki sıvı, plastik, toz ve kimyasal patlayıcıları tespit edebiliyor. Havalimanlarındaki önlemlerden bir tanesi de Explosive Trace Dedection (ETD). Bu cihazla şüphelinin geçmişe dönük herhangi bir patlayıcı veya tehlikeli madde ile temas edip etmediği tespit edilebiliyor. Atatürk Havalimanı’nda 28 adet ETD cihazı bulunuyor. 

Kaynak: Akşam

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.