Halk Ekmek'ten Cerablus için mobil ekmek fırını

Ankara Büyükşehir Belediyesi, TSK'nın DAEŞ'ten temizlediği Cerabluslulara ekmek üretmek için Gaziantep’e mobil ekmek fırını gönderdi.

Halk Ekmek'ten Cerablus için mobil ekmek fırını
09 Eylül 2016 Cuma 12:23

Ankara Büyükşehir Belediyesi, DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta evine dönen halk için ekmek üretmek için Gaziantep’e mobil ekmek fırını gönderdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus DAEŞ'ten temizlendi. Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan Cerablus'taki evlerine dönen halk için "AFAD Gaziantep İli Karkamış İlçesi Soylu İnsani Yardım İstasyonu” kuruldu. 

İnsani Yardım İstasyonu için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden halka ekmek yardımında bulunmak için Halk Ekmek Fabrikası’na ait olan mobil ekmek üretim fırınının, ekip ve ekipmanlarıyla birlikte Gaziantep'e gönderimesini talep etti. Belediye bu talep üzerine mobil ekmek fırını 4 personel ve gerekli ekipmanlarıyla birlikte Gaziantep'in Karkamış ilçesine gönderildi.  

Daha öncede Pakistan ve Filistin'e aynı şekilde hizmet edildiğini belirten Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, zor koşullarda ekmek üretecek kapasitede olan mobil fırının şoför dahil 4 kişilik ekibi bulunduğu söyledi. Türkiye’de örneği bulunmayan fırının 24 saatte 15 bin ekmek üretme kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan İlkbahar artık bu fırının Cerabluslular için ekmek üreteceğini  ifade etti.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bize yakışan bu.