Hak-İş'te referandumda kullanacakları oyu açıkladı

Referandumun yaklaşmasıyla kimlerin 'evet' kimlerin 'hayır' oyunu kullanacağı belli olmaya devam ediyor. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, referandum oyu için verdikleri kararı açıkladı.

Hak-İş'te referandumda kullanacakları oyu açıkladı
28 Şubat 2017 Salı 12:16

28 Şubat'ın 20. yılı için yazılı açıklama yapan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, referanduma 'evet' diyeceklerini duyurdu. "Hak-İş olarak, ülkemize, halkımıza, ülkemizin potansiyeline ve aziz milletimizin sağduyusuna güveniyor ve ülkemizin aydınlık geleceğine inanıyoruz." diyen Arslan, yazılı açıklama ile darbelere ve siyasi parti kapatmalarına karşı çıkarak demokrasiden yana olduklarını vurguladı.

Mahmut Arslan'ın açıklaması

"15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Hak-İş, bütün teşkilatı ile birlikte olayın anlaşıldığı ilk andan itibaren sokaklara çıkmış, tanklara, silahlara karşı göğsünü siper etmiş, bu uğurda şehit ve gaziler vermiştir. Türkiye'nin demokratikleşme yolunda attığı adımları ve yeni anayasa çalışmalarını destekleyen Hak-İş, her zaman ve her platformda yeni, demokratik ve sivil bir anayasa talebini dile getirmiştir. Bugün de gündemimizde bulunan anayasa değişiklik paketini ve referandumu yeni Türkiye için önemli bir dönemeç olarak değerlendiriyoruz. Hak-İş olarak, bir daha 28 Şubatlar, 15 Temmuzlar yaşamamak için, hesap verebilen bir cumhurbaşkanlığı için, siyasi istikrar için referandumda 'evet' diyeceğiz.

Hak-İş olarak, ülkemize, halkımıza, ülkemizin potansiyeline ve aziz milletimizin sağduyusuna güveniyor ve ülkemizin aydınlık geleceğine inanıyoruz. 16 Nisan'da halkımızı ve tüm teşkilatımızı geleceği için sandığa gitmeye ve oyunu kullanmaya davet ediyoruz." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.