Hafta sonu havalar nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de haftasonu hava durumu nasıl?

Hafta sonu havalar nasıl olacak? Bahar aylarının gelmesiyle birlikte İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar, tatil ve piknik planı yapmaya başladı. Peki tatilciler için hafta sonu havalar nasıl olacak? İstanbul'da hafta sonu güneşli mi olacak? Ankara ve İzmir'de havalar nasıl olacak? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığımız verilere göre Ankara, İstanbul, İzmir'de 23 24 Nisan hava durumu.

Hafta sonu havalar nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de haftasonu hava durumu nasıl?
22 Nisan 2016 Cuma 17:25

Havaların ısınmasıyla birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar hafta sonlarını geçirmek için pikniğe veya tatile gitme planı yapıyor. Hafta sonu planı yapanların merakla beklediği şey ise hafta sonu havaların nasıl olacağı. Meteoroloji verilerine göre hafta sonu havalar nasıl olacak? 

Bu hafta başlarında yurt genelinde yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının düştüğü görülmüştü. Ancak ilerleyen günlerde yurt genelinde yağışların azalmasıyla birlikte hava sıcaklıklarının da artacağı tahmin ediliyor. Peki 23 ve 24 Nisan 2016 tarihlerinde havalar nasıl olacak?

İSTANBUL'DA HAFTA SONU HAVALAR NASIL OLACAK?

En düşük sıcaklıklarının 12 derece civarında seyrettiği İstanbul'da 23 nisan Cumartesi parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da 23 Nisan Cumartesi hava sıvaklığının ise en düşük 12 en yüksek de 20 olması bekleniyor. Sıcak bir cumartesi gününden sonra İstanbulluları yağışlı günler bekliyor. 24 Nisan Pazar gününden itibaren sağanak yağışın beklendiği İstanbul'da sıcaklıklarda ise belirgin bir azalma görülmüyor. En düşük hava sıcaklıkları 12-13 derece iken en yüksek hava sıcaklığı da 23-24 derece olarak gözüküyor. 

istanbul hava durumu

ANKARA'DA HAFTA SONU HAVALAR NASIL OLACAK? YAĞIŞ VAR MI?

Birkaç gündür soğuk ve yağışlı havanın etkisinde olan Ankara'da hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Özellikle gece ile gündüz arası sıcaklık farkının yoğun olarak gözlemlendiği Ankara'da gece beklenen hava sıcaklıklarının 5 dereceye kadar düştüğü görülüyor. Hafta sonu iki günü de sıcak geçirecek Ankara'da yeni hafta sağanak yağışla başlıyor. İki gün etkisini sürdürecek sağanak yağışın hissedilen sıcaklığı düşürmesi bekleniyor. Öte yandan önümüzdeki haftadan itibaren Ankara'da en düşük hava sıcaklığı 5-6 derece iken en yüksek hava sıcaklığı da 23-24 derece olarak gözüküyor. 

ankara hafta sonu hava durumu

METEOROLOJİ UYARDI: İZMİR'DE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği İzmir'de 23 Nisan Cumartesi sıcak ve parçalı bulutlu geçecek. 24 Nisan Pazar gününden itibaren hemen hemen tüm yurdu etkisi altına alan yağışlı hava İzmir'i de teslim alacak. Yağışla birlikte hava sıcaklıklarının en düşük 12 derece olduğu İzmir'de en yüksek hava sıcaklığı ise 23 derece olarak gözlemleniyor.

izmir havalar nasıl olacak

 


Etiketler; #hava durumu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.