Günlüğü bulunan PKK'lı teröristle birlikte 24 kişi teslim oldu

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bugün 3 teröristin ardından 22 terörist daha teslim oldu. Teslim olanların arasında Günlüğe vasiyetini yazan PKK'lı terörist olan Zehra Kaya'nında içlerinde bulunduğu bildirildi.

Günlüğü bulunan PKK'lı teröristle birlikte 24 kişi teslim oldu
25 Mayıs 2016 Çarşamba 11:21

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bugün 3 teröristin ardından 22 terörist daha teslim oldu. İlçedeki operasyonlarda köşeye sıkışan teröristlerin birer birer teslim olduğu öğrenildi.

14 Mart'a sokağa çıkma yasağının çıkarılmasının ardından Nusaybin’in Abdulkadir Paşa Mahallesi’nde bugün öğlen saatlerinde bir binada sıkıştırılan teröristlerden 3'ü beyaz bayrak sallayarak teslm olurken, 2’si öldürülerek etkisiz hale getiridi.

Can güvenliklerinin sağlanmasını istedi

Operasyonların yoğun bir şekilde sürdüğü Fırat Mahallesi’nde ise akşam saatlerinde köşeye sıkıştırılan 22 teröriste güvenlik güçleri tarafından “teslim ol” çağrısı yapıldı. Önce bir kadın terörist beyaz bayrakla gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu. Kadın terörist can güvenliklerinin sağlanması durumunda diğer teröristlerin de teslim olacağı bilgisini vermesinin ardından güvenlik güçlerinin can güvenliğinin devlet güvencesi olduğu bilgisini aldı. Kadın terörist diğer teröristlerin yanına giderek diğer 21 terörist ile birlikte teslim oldu. İlçede gün içerisinde teslim olan teröristlerden 6’sının kadın, 19’unun ise erkek olduğu öğrenildi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan 25 terörist sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Teröristler, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilecek.

Vasiyetini yazan PKK'lı terörist Zehra Kaya'da bulunuyor

Teslim olan teröristler arasında, kısa bir süre önce vasiyetini yazdığı günlüğü bulunan terör örgütü mensubu Zehra Kaya'nın da yer aldığı belirlendi.

Kaya günlüğünde, “Bu notlar, kimin eline geçerse lütfen aileme yetiştirin. Bu istek vasiyetimdir. Olmazsa mezarımda rahat uyumam valla. Ben Zehra Kaya” diye yazmıştı. Mehmetçik, daha sonra günlüğü Kaya'nın ailesine teslim etmiş, baba Mehmet Kaya, kızına teslim olması yönünde çağrıda bulunmuştu.


Etiketler; #PKK #terörist
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.