Güneşi Gördüler!

Hava kirliliği ile boğuşan Pekin alınan önlemler sonucu uzun bir aradan sonra gökyüzünü gördü.

Güneşi Gördüler!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Çin'in başkenti Pekin uzun süredir yoğun hava kirliliği ile boğuşuyordu. Geçtiğimiz günlerde 2.5 milyon aracın trafiğe çıkmasına yasak getiren yetkililer 5 milyon aracın da dönüşümlü olarak trafiğe çıkmasını istemişti. 20 Ağustos'ta alınan kararlar sonucunu 20 gün içinde gösterdi. Bu sabah Pekinliler uzun yıllardan sonra gökyüzü mavisini gördü.

Pekin  bilinen hava kirliliği ölçüm cihazlarının tamamının sınırlarını aşan bir kirliliğe sahip olduğu için uzun süredir somut verilerle kirlilik ölçümlenemiyordu. Geçtiğimiz günlerde Pekinli'ler bir günlüğüne hiç araç kullanmamış ve gökyüzünde açılma tespit edilmişti. Ardından dönüşümlü araç kullanan Pekinliler bu sabah mavi gökyüzünü gördü.

Hava kirliği ile mücadele için yetkililer beş yıllık bir plan hazırladı. Planın ilk aşaması olan araçların trafiğe çıkmaktan men eidlmeleri ise doğrudan etkisini gösterdi.

Kentte yaşanan sevinçli anları kameraya alan CNN muhabirleri ülkedeki kirlilik felaketini dünyaya duyurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.