Gündemin İlk Maddesi: İndirimli Alışveriş

Önce Anneler Günü. Sonra Ramazan, Babalar Günü, ardından Bayram. Hop dediniz Yılbaşı, Sevgililer Günü, Doğum Günü, Karne Günü. Birbirinden özel günler bunlar. Her birinin kendine has güzelliği, kendine has kıymeti var.

Gündemin İlk Maddesi: İndirimli Alışveriş
01 Temmuz 2017 Cumartesi 14:42

Önce Anneler Günü. Sonra Ramazan, Babalar Günü, ardından Bayram. Hop dediniz Yılbaşı, Sevgililer Günü, Doğum Günü, Karne Günü. Birbirinden özel günler bunlar. Her birinin kendine has güzelliği, kendine has kıymeti var. “Ve tabii ki her birinin kendine has alışveriş gereği” diye boyun büküp ekleyeceksiniz; evet o da bu paketin ayrılmaz parçası.

Cep delik cepken delik

Orhan Veli “Cep delik cepken delik” derken, Mazhar Fuat Özkan “Yaz tatili paranın katili diyor. Yazın tatile çıkmasak olmaz. Çocuğa karne hediyesi, eşe-dosta doğum günü hediyesi almasak olmaz. Hele iki gözümüzden aziz annemizin hakkını nasıl öderiz, alacağımız bir küçük hediye aslında sadece sevgimizin göstergesi. Ramazan mübarek ay, ama iftar ve sahur menüleri Ramazan’ın vazgeçilmezleri ile dolu; onlarsız sofra eksik kalır. Babalar günü vefa günü; sırtımızı yasladığımız dağ gibi babamızı unutmak olmaz. Ya bayramlar? Küskünlükler geride bırakılır, yüzlerde tebessümle aileler, dostlar, akrabalar kaynaşır. Küçükler sevindirilir, hediye veya harçlık vermeden kaçmak adaba sığmaz.

Derken... Kredi kartı ekstremiz e-posta kutumuza düşer. Ya da postacı kapıyı bir çalar pir çalar. Yani hayatın en keyifli anlarının cüzdanımız için en ölümcül anlar olduğunu siz de düşünüyorsanız, yalnız değilsiniz!

Nasıl yapalım da alışverişi ucuzlatalım?

İnternet neredeyse bir odayı kaplayan ilk bilgisayardan birkaç sene sonra icat edildi; ardından herkesin evine ulaştı. Yolda, işyerinde, okulda, ya da otoparkta gördüğü bir dostuna mutlaka selam veren insanoğlu, internet macerasına atıldığında da sosyalleşme gereğini fark etti. Sadece bununla kalmadı ve internetin hayatımızda kapladığı alan ve her geçen gün gözle görülür şekilde arttı. İnsana dair ne varsa içinde saklayan bambaşka bir dünya ortaya çıktı. Sanal alem benzetmesi boş değil; normal alemde etrafımızda ne görüyorsak bir nüshası da internette beliriverdi. Haberler, fotoğraflar, videolar derken dijitalin her geçen gün genişleyen yelpazesi sonunda alışverişi de içine aldı. Hepimiz vaktimizin bir kısmını alışverişte harcayan varlıklar olarak bilgisayarın karşısına geçtiğimizde ilgimizi çeken bir hediyeyi, tam üstümüze oturacağını düşündüğümüz o kravatı, ya da özel bir gün için gereken şık bir takıyı önce internetten araştırmaya, sonra bulmaya ve sonra da satın almaya başladık.

Sabahları bizimle beraber işyerimize giren kargolar, kapının önüne üst üste yığılan koliler, ardı ardına atılan imzalar, yırtılan kargo poşetleri, çöpün ağzına kadar kargo konşimentosuyla dolması, aslında biz farkında olmasak da internetten ne kadar çok alışveriş yaptığımızın ispatı. Peki, insanlık kadar kadim o soruyu soralım kendimize, daha uygun fiyata almak mümkün müydü bütün bunları?

Daha ucuza alabilir miyim? Evet!

Aslında sadece bayramlar değil her gün özel. O günün isminin bayram olması şart değil; her gün değerli. Ve her günün kendi değeri olduğu gibi kendine özel bir külfeti de var! Ve çoğumuzun yaşamak durumunda olduğu sabit gelir sınırları dahilinde şahlanmış atlar gibi yerinde durmayan bu harcamalarımızın dizginlenmesi gerek. Peki, bunu nasıl yapabiliriz? Hem de değerli günlerimizden kısıtlamadan?

Size bir sır verelim: Alışverişte interneti, internette de indirim kodlarını deneyin.

İndirim kodu mu o da ne?

Kısaca indirim kodu alışverişte kredi kartınızı o mağazanın ödeme sayfasına yazarken elinizi ferahlatan bir ucuzlama aracı. İndirim kodunun bir cümlede özeti bu. “İyi de, bizler müdavimizdir, bir gittiğimiz berbere ömürlük bağlanırız, icat çıkarmak bizi bozar, ayıp olmaz mı şimdi kod mod? Hem nereden bulacağım derya gibi internetin içinde bu kodları vakit mi var?” diyecekseniz kendinizi hiç yormayın, onun da formülü bulundu. Hem de ücretsiz ve çok basit bir formülü.

İnternet tarayıcınıza indirimkodu.com yazıyorsunuz ve A’dan Z’ye her alanda tüm markaların günlük ya da haftalık indirimlerinden haberdar olacağınız bir dünyaya adım atıyorsunuz. 2007 yılında kurulmuş bu site, cebinize direk yansıyacak indirim kodlarını topluyor ve isteyene bedava dağıtıyor. Alışverişiniz bu sayede tam da istediğiniz oranlarda daha ucuza tamamlanıyor. Ya da baktınız indirim kodu yok mu; o zaman acele etmiyorsunuz; biraz bekleyince siteye yeni indirim kodları geliyor; siz de o zaman alışveriş yapıyorsunuz. Çünkü genelde fiyatların kanser etme olasılığı sigaradan daha yüksek olabiliyor. Bu kodlarsa ömrü kesin uzatıyor. Uçak bileti... Çiçek... Giyim... Teknoloji... Sinema Bileti... Yeme-İçme… Giyim-Kuşam… Takı... Tatil... Aklınıza gelebilecek her alanda o anki alışveriş modumuza uygun bir kod bulunabiliyor.

İndirimli alışveriş için 30 saniye

İndirim kodları kuponları ya da çekleri, siz nasıl derseniz deyin, sevip kullandığımız markaların ürünlerinde bizi bekleyen indirimlerin yazılımsal karşılığı. Birkaç karakter ve rakamdan oluşan bu kodları alıp kullanması 30 saniye sürüyor ve bu yarım dakika kasada kazanç olarak bize yansıyor. Kredi kartlarının boyumuzu aşacağını düşündüğümüz ekstrelerini gördüğümüzde ihtiyaçlarımızı ertelememek, gider dengemizi düzene alırken alışverişlerimizden de geri kalmamak için aslında en uygun yöntem bu: “İndirim kuponlarından yararlanmak.”

Siz de güzel günlerinizde aklınızın bir köşesini ay sonu ekstresini düşünmeye ayırmadan alışveriş yapmak istiyorsanız... Sevdiklerinize değer verirken bunu aynı zamanda daha ucuza yansıtmak istiyorsanız... Sadece bir tıkla birkaç harf ve rakamı yan yana yazıp zaten sizin olan o indirimden yararlanmak ilginizi çekiyorsa... İndirim kodu kullanın, ne bulursanız ucuzlatın ve sakın indirimsiz kalmayın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.