Genelkurmay Başkanı kanununda köklü değişiklik!

OHAL ile ilgili Kanun Hükmünde Kararnameyle Genelkurmay Başkanı ile ilgili değişikliğe gidildi. Sadece Genelkurmay Başkanı ile ilgili değişiklikle kalmayıp Kuvvet Komutanlığında da değişiklik yapıldı.

Genelkurmay Başkanı kanununda köklü değişiklik!
18 Ağustos 2016 Perşembe 08:57

Milli Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararla ilan edilen OHAL'in ardından OHAL kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnamenin ikisi dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararnamelerin içerisinde Genelkurmay Başkanı ile ilgili değişikliğe de yer verildi.

Genelkurmay Başkanı'nın görevleri ve yetkileri yeniden ele alınarak ‘1324 sayılı Genelkurmay Başkanı’nın Görev ve Yetkilerine Ait Kanunu’ nda yapılan değişiklik ile “Genelkurmay Başkanı; Kara, Deniz veya Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapmış general ve amiraller arasında, Bakanlar Kurulu’nun teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca atanır” ifadesi, “Genelkurmay Başkanı, orgeneral ve oramiraller arasından Bakanlar Kurulu’nun teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca atanır” olarak değiştirildi.

Kuvvet Komutanlığı'nda da değişiklik yapıldı

Kanundaki ‘Kuvvet komutanlıklarının ‘barışta’ Genelkurmay Başkanlığı teşkilatı dışında yer alıp Milli Savunma Bakanlığı kadro ve kuruluşunda gösterilmesine” ilişkin maddede yer alan ‘barışta’ ifadesi çıkarılarak Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları her durumda (savaşta ve barışta) Milli Savunma Bakanı’na bağlı olduğu ibaresine yer verildi.

 

Kaynak: AjansHaber

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.