GATA'ya başörtülü başhekim atandı

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) isminin değiştirilmesinin ardından şimdi de başörtülü başhekim ataması yapıldı.

GATA'ya başörtülü başhekim atandı
28 Ağustos 2016 Pazar 12:10

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) başörtülü bir başhekim ataması yapıldı. GATA, dün isminin Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilmesinin ardından şimdide başörtülü başhekim atanmasıyla gündeme geldi. 

Emine Erdoğan içeri alınmamıştı

Daha önce GATA'da başörtülü kadınların içeriye alınmamamasıyla ilgili olaylara konu olmuştu. 2007 yılında Nejat Uygur’un geçirdiği felç nedeniyle tedavi altına alındığını ve ziyarete gelmek isteyen o dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın içeri alınmamasını Nejat Uygur’un eşi Nejla Uygur KanalD Anahaber’e şu sözlerle anlatmıştı:

"Hastanedeki doktorlara gerekli protokol uygulansın diye Emine Erdoğan'ın geleceğin haber verdim. Ancak doktorlardan hastaneye girmesinin doğru olamayacağını belirtmeleri üzerine ben nedenini sordum. Emine Erdoğan'ın türbanlı olduğunu söylediler. Ben hastanede eşarplı hanımlı gördüğümü söyledim. Onlar da hastanedekilerin türbanlı değil eşarplı olduğunu söylediler."

GATA'ya başörtülü başhekim

669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri kapsamındaki devir teslim için tören düzenlendi. Törene katılan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, GATA Komutanı Tümamiral Prof. Dr. Hayati Bilgiç ve GATA Başhekimi Tuğgeneral Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç, GATA personelleriyle bir araya geldi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl törende yaptığı açıklamada "669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri işlemi ülkemiz için, milletimiz için hayırlara vesile olsun. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, GATA’nın akademi ve eğitim tarafını yürütecek. Üniversitemizin artık Ankara'da Gülhane Tıp Fakültesi, Hemşirelik Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu ve Yeni bir Enstitüsü daha oldu. İlaveten GATA’nın misyonuna uygun kimi tıp branşlarına hava ve uzay hekimliği, harp cerrahisi, sualtı hekimliği, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditlere karşı savunma gibi hizmetleri yürütme yükümlülüğü de üniversitemize verildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi  "köklü mazisi" olan bir üniversite. SBÜ, Gülhane misyonunu da üzerine alarak yarınlara daha da güçlü olarak yürüyecek " diye konuştu.





 


Etiketler; #gata #başörtü
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Kişi hak ve özgürlükleri konusunda her geçen gün daha gelişiyoruz.
Avatar
selim - 8 yıl önce
bir koku alabildiniz mi ? neyin in intikamı bu herkes anladı dimi anlamayan el kaldırsııııııııııııın.ANLAMAYAN YOK AFERİN.
Avatar
hülya - 3 yıl önce
okul bahçesine kadar başımı örttüğüm için öğretmenlikten ayrılmak zorunda olan biri olarak ancak Rabbime şükrediyorum
Avatar
SARI - 8 yıl önce
YAZDIĞIMI BEĞENMEDİN Mİ NE OLDU