Fuat Avni deşifre oldu - Fuat Avni kim çıktı?

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet Hakkında yazılar yazan FETÖ'nün bir numaralı sosyal medya hesabı Fuat Avni'nin kim olduğu belirlendi. Başbakanlık ek binasına yapılan operasyonlar sonrasında Fuat Avni hesabının kimler tarafından kullanıldığı açıklandı. Peki Fuat Avni kim? Detaylar haberimizde.

Fuat Avni deşifre oldu - Fuat Avni kim çıktı?
20 Temmuz 2016 Çarşamba 13:30

Uzun süredir sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet hakkında yazılar yazan ve FETÖ'nün sosyal meday ayağını yürüten Fuat Avni'nin kim veya kimler olduğu yavaş yavaş netlik kazanmaya başlıyor. 15 Temmuz 2016 FETÖ askeri darbe girişimi sonrasında istihbarat birimleri yaptığı çalışmalarda Fuat Avni hesabının ana kaynaklarının nereden geldiğini belirlemeye çalışıyor. Bir iddia ise Fuat Avni'nin kim veya kimler olduğunu açıklıyor. Peki çok merak edilen Fuat Avni kim? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FETÖ'nün sözcülüğünü yapan Fuat Avni isimli Twitter hesabının kim olduğu uzun zamandır araştırılan bir konu oldu. FETÖ'cü askerler tarafından darbe girişimi sonrası yeniden açıklamalar yapan ve darbe girişiminin tiyatro olduğunu iddia eden FETÖ'cü Fuat Avni Hesabı'nın kim veya kimlere ait olduğu istihbarat birimleri tarafından araştırılıyor. Ortaya atılan bir iddia ise Fuat Avni'nin kim olduğunu söylüyor. Darbe girişiminden sonra Fuat Avni'nin, Cumhurbaşkanlığı başyaveri, özel kalem danışmanı, kuvvet komutanlarının ve Genelkurmay Başkanı'nın darbeye destek veren emir subayları olduğu iddia edilmişti.

FETÖ'ye mensup bu kişilerin, hazırlanan istihbarat raporlarını, konuşulan kritik görüşmeleri Fuat Avni hesabına ilettikleri belirlenirken,  Fuat Avni hesabının Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki gizli görüşmeler, Genelkurmay ve askeriye ile ilgili istihbari bilgileri bu kaynaklardan temin ederek paylaştığı belirtildi. Gelen bilgileri Fuat Avni hesabından kimin servis ettiğini araştıran güvenlik güçlerinin, hesabı kullanan kişiyi yakaladıkları öne sürüldü. 

FUAT AVNİ yakalandı- Fuat Avni Kim Çıktı?

Sosyal Medya hesbi Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümete saldıran FETÖ'nün sözcüsü Fuat Avni'nin gözaltına alındığı iddia edildi. Güvenlik Güçlerinin Başbakanlık Ek Binası’na dün gece düzenlediği operasyonda, 'Fuat Avni' olarak bilinen FETÖ'nün Twitter sözcülüğünü yapan kişinin yakalandığı iddia edildi.

Fuat Avni hesabını yöneten kişinin Veri Toplama Merkezinin İstihbarat Şefi Akif Mustafa Koçyiğit olduğu iddia edilirken, Koçyiğit hemen sorguya alındı.

Ekip halinde çalıştıkları öğrenilen FETÖ'nin bilişim ekibinin kriptocu paralelciler olduğu belirtiliyor. Bu zamana kadar farkedilemeyen FETÖ ekibinin içerisinde 9 Bilgisayar Mühendisi bulunuyor. İstihbarat Daire Başkanlığı’ndaki tüm arşiv, veri deposu, digital akışı tek bir merkeze ulaştırılıyordu. MErkezin başında bulunan Akif Mustafa Koçyiğit’ ise Fuat Avni hesabından mesajlar gönderiyordu. Akif Mustafa Koçyiğit de (Fuat Avni) topladığı tüm verileri yurt dışına yolluyordu. Toplanan o bilgilerde Twitter hesabına yurt dışından girilerek digital izleri gizleniyordu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kardelen - 8 yıl önce
Vatan haini. Seni her okudugumda bulup yuzune tukurmek geliyordu.Korkma titre ha? Şimdi sen ve tasmanin elinde oldugu fetö titredi.
Avatar
Osmaniyem - 8 yıl önce
Hain pislik bu millet sizi unutmayacak
Avatar
Nilgün Akgün - 8 yıl önce
Vatan hainleri bu millet sizi lanetle nefretle anacak
Avatar
Enes K - 8 yıl önce
En başta asılması gereken kişilerden ha zannetmeyin ki kendisinin elinden geçiyor diye doğrudur dedikleri,katiyen yalan hepsi!