Fransız gazeteci FETÖ'den sınır dışı edilecek

Fransız uyruklu gazeteci Olivier Roger Jean Bertrand, FETÖ üyelerini desteklemesi nedeniyle ülkeden sınır dışı edilecek.

Fransız gazeteci FETÖ'den sınır dışı edilecek
13 Kasım 2016 Pazar 18:43

Fransız uyruklu gazeteci Olivier Roger Jean Bertrand, haberlerinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelilerini desteklediği gerekçesi ile gözaltına alındı. Fransız gazeteci Bertrand, FETÖ'yü desteklemesinden dolayı akşam saatlerinde sınır dışı edilecek.

Gaziantep'te Suriye Sultanul Ulema Eğitim ve İnsani Yardım Derneğinde Suriyeli çocuklarla ilgili kamera çekimi ve röportaj yapan ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne akreditasyon başvurusunda bulunmayan 52 yaşındaki Fransız uyruklu gazeteci Olivier Roger Jean Bertrand, dün gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazeteci hakkında yapılan araştırmalarda Türkiye'ye geçen yıl çok sayıda ziyarette bulunduğu ve 5 Kasım 2016 tarihinden beri de Türkiye'de kaldığı belirlendi.  

Yapılan incelemelerde FETÖ soruşturmasında haklarında adli işlem uygulanan kişileri destekleyici nitelikte haberler yapmasının yanı sıra 15 Temmuz dabe girşiminin ardından 10 Ağustos'ta "Haydar" kod adlı FETÖ üyesiyle röportaj yaptığı tespit edildi. Ayrıca Bertrand'ın  sosyal medya üzerinden FETÖ'den tutuklanan Aslı Erdoğan için "Aslı Erdoğan 82 gündür tutuklu ve tutuklu olan 34.000 kişiden sadece biri, 34.000" paylaşımında bulunduğuda belrlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.