Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği geçici olarak kapatıldı

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği ikinci bir emre kadar kapatıldı. İşte detaylar...

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği geçici olarak kapatıldı
13 Temmuz 2016 Çarşamba 14:44

Fransa Konsolosluğu tarafından 14 Temmuz 2016 Perşembe günü yapılması planlanan resepsiyonun iptal edilmesi sonrasında, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği geçici süreyle kapatıldı.

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada "Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ikinci bir emre kadar, kapalı olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Güvenlik gerekçesiyle Fransa'nın Ankara Büyükelçiliğinin ve İstanbul'daki başkonsolosluğun ikinci bir emre kadar kapatıldığı kaydedildi.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, güvenlik gerekçesiyle, Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenmesi öngörülen 14 Temmuz kutlamalarının iptal edildiği belirtildi ve "Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu, 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 13.00’dan itibaren, ikinci bir emre kadar, kapalı olacaktır." açıklaması yapıldı.

Elçiliğin karara yönelik Türkiye'deki ilgili makamları bilgilendirdiği ve sürekli iletişimin halinde olduğu kaydedilen açıklamada, "Anlayışları için Türkiye’de yaşayan Fransız topluluğuna ve tüm davetlilerimize teşekkür ederiz." denildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.