Firari 114 iş adamına yakalama kararı

FETÖ'nün iş dünyasına yönelik soruşturması kapsamında aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de bulunduğu 114 şüpheli için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Firari 114 iş adamına yakalama kararı
09 Eylül 2016 Cuma 18:08

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sorgu süreci ardından aralarında Aydınlı Grup başkanı Ömer Faruk Kavurmacı ve Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü'nün de bulunduğu 28 işadamı tutuklanırken haklarında gözaltı kararı bulunmasına rağmen yakalanamayan aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral'inde bulunduğu 114 şüpheli işadamı hakkında savcılık harekete geçti. Savcılık, bu şüphelilerle ilgili “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, 114 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

İşlemleri İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yürütülen şüpheli işadamları görüldükleri yerde yakalanacak ve nöbetçi hakimliğe çıkarılacaklar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.