FETÖ,AİHM'yi ele geçirmeye çalışıyor!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yargıdan temizlenen FETÖ’nün AİHM planı deşifre oldu. HSYK’nın ihraç ettiği hakim Mehmet Öncü’nün bağımsız olarak AİHM’e girmeye çalıştığı ortaya çıktı. Harekete geçen Türk makamları, AİHM’i Öncü konusunda uyardı.

FETÖ,AİHM'yi ele geçirmeye çalışıyor!
15 Eylül 2016 Perşembe 15:23

Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının özellikle Türkiye'de kendileri hakkında sürecek olan yargılamaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gelmesi durumunda şimdiden bu mahkemeye adamlarını yerleştirmek için harekete geçtiği ortaya çıktı.

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), uluslararası bir teşkilat olan Avrupa konseyi'ne bağlı olarak 1956 yılında kurulmuş uluslararası bir mahkemedir. Mahkeme,ve ek protokolleriyle güvence altına alınmış olan temel hakların çiğnenmesi durumunda bireylerin, birey gruplarının, tüzel kişiliklerin ve diğer devletlerin, belirli usulî kurallar dahilinde başvurabileceği bir yargı merciidir. 47 Avrupa konseyi üyesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yargı yetkisini tanımaktadır. Mahkeme, Fransa'nın Strazburg şehrinde bulunmaktadır.

Avrupa Birliği'nin günümüzde Avrupa konseyi'ne ait bayrağı kullanıyor olması çeşitli kafa karışıklıklarına yol açmakla birlikte, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Birliğii'nin değil, hemen hemen tüm Avrupa devletlerinin üyesi olduğu ayrı bir uluslararası teşkilat olan Avrupa konseyi'nin organıdır. Ancak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin içtihadı, Avrupa Birliği için de olmazsa olmaz asgari standartları oluşturmaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.