FETÖ soruşturmasında 648 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı

HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan 648 Hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 550'si adli, 98'i idari olan savcı ve hakim hakkında FETÖ'ye üye olmak suçundan gözaltı kararı çıktı.

FETÖ soruşturmasında 648 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı
11 Ağustos 2016 Perşembe 13:50

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu dün yapılan toplantı sonrasında FETÖ soruşturması kapsamında 648 Hakim ve savcının açığa alındığını açıklamıştı. Ankara'da FETÖ darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 648 yargı mensubu hakkında gözaltı kararı verildi.

550'si adli ve 98'i idari olmak üzere toplam 648 FETÖ'cü savcı ve hakim hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Dün akşam saatlerinde HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının,darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında başlattığı yeni soruşturma listesini değerlendirdiklerini belirterek, 550'si adli, 98'si idari olmak üzere 648 hakim ve savcıyı daha geçici olarak görevden uzaklaştırdıklarını söylemişti.

HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan 648 hakim ve savcının FETÖ'ye üye olmak suçundan haklarında gözaltı kararı çıkarıldı.

Detaylar geliyor..

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.